Een beeld van de clinics.
Een beeld van de clinics. pr

Terugblik op evenement bij Hekmanschool; Ajax Life Skills & Clinics

23 oktober 2018 om 16:37 lokaal

OUDERKERK De Ajax Foundation heeft op 25 en 27 september ‘Life Skills & Clinics verzorgd op de Jan Hekmanschool. De clinics bestonden uit vier gedeelten. Naast een praktijkgedeelte, waarbij het ging om het oefenen van de balvaardigheid en samenwerking, werden ook in het klaslokaal lessen verzorgd. Daarbij ging het onder meer over gezondheid, het gebruik van social media en het belang van sparen.

Groep 5 en 6 werden dinsdag door de medewerkers van Players United onderworpen aan een uitgebreid en educatief programma. Iedere leerling ontving een Ajax werkboek dat gebruikt werd in de verschillende lesprogramma’s: Fair Play, Gezond en fit, Sparen loont! en Slim online. In dit werkboek komen de helden van voetbalclub Ajax aan het woord, zoals Mathijs de Ligt, Donny van de Beek, Klaas Jan Huntelaar en Joël Veltman. Donderdag 27 september waren groep 7 en 8 aan de beurt.

De AJAX Foundation verzorgt deze educatieve programma’s in achterstandswijken in en rond Amsterdam. PLUS Vreeswijk sponsort de AJAX Foundation door voor iedere school vers fruit beschikbaar te stellen. Uiteraard wilden Paul en Helga Vreeswijk vanuit hun PLUS supermarkt dit ook aanbieden aan de kinderen van de Jan Hekmanschool. “Wij zijn vereerd dat wij dit hebben kunnen realiseren, Ouderkerk is tenslotte niet bepaald een achterstandswijk,” aldus Paul Vreeswijk. “De voorwaarde was dat wij de rekening van deze dagen zouden betalen aan de Foundation, het goede doel dat dit mogelijk maakt. Dat hadden wij er graag voor over.”

“Samen met Dave Markus, directeur van de Jan Hekmanschool, hebben wij de handen ineen geslagen en met elkaar deze dagen voorbereid en afgestemd. En tijdens het bezoek aan school op dinsdag en donderdag bleek dat goed uit te pakken,” aldus Vreeswijk. “De kinderen waren enthousiast en namen actief deel aan de lessen. Een juf vertelde ons dat de kinderen nu ineens wel zin en aandacht hadden voor de rekenles van de in Ajaxtenue gestoken gastdocenten. Om al deze inzet te belonen ontvingen alle kinderen een speciale PLUS mini shopper met een versnapering, een flesje water en de felbegeerde oorkonde van Ajax. Want daar was het natuurlijk allemaal om te doen geweest: de unieke Ajax oorkonde met de 11 regels van De Ajaxied.”

AJAXIET De directeur van de basisschool, Dave Markus, is oud-Ajaxspeler en Ajaxied in hart en nieren. “Dat maakte deze samenwerking extra bijzonder.” Markus: “Als directeur ben ik gericht op de sociale veiligheid voor kinderen, om vanuit die veiligheid een plek te geven waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het programma van de Ajax Foundation past mooi binnen onze visie op toekomstgericht onderwijs, waarbij wij kinderen eigenaar maken van hun eigen leren en inzicht geven in hun unieke talent. Om alles uit je talent te halen, moet je vaardigheden aanleren. De vaardigheden die wij kinderen bij willen brengen sluiten mooi aan bij de 11 regels (waarden) van de Ajax lessen. Al met al een prachtig project met inspirerende rolmodellen. Ik heb genoten van de sportieve en leerzame activiteiten.”

advertentie
advertentie