Afbeelding
Groengebied Amstelland

Patriq Voorsmit en Ingomar Klaui starten horeca bij de Ouderkerkerplas

15 november 2018 om 07:03 lokaal

OUDERKERK Bij de Ouderkerkerplas komt horeca. Patriq Voorsmit en Ingomar Klaui zijn de ondernemers die a/d Plas gaan runnen. Ze hopen voor de zomer open te gaan. "We willen een laagdrempelige zaak, waar iedereen welkom is. Van moeder met kinderen tot de zakenman die komt lunchen." De zaak zal het hele jaar open zijn.

Zaterdagmiddag, een typische herfstdag. Patriq en Ingomar staan op de plek waar over een aantal maanden hun horecazaak komt te staan. Ze krijgen een plek dichtbij het water, aan de rand van het strandje. "We hebben goed over de plek nagedacht," aldus Patriq. "Aanvankelijk wilden we meer richting de bomen, maar die houden in de winter de zon tegen. Terwijl je daar juist van wilt genieten in de winter: lekker warm bij de kachel met een kop koffie of glas rode wijn met de zon in je gezicht." Hij wijst aan waar het terras gaat komen. Een heerlijke plek met uitzicht op het water.

Groengebied Amstelland, beheerder van de Ouderkerkerplas, speelt met het mogelijk maken van horeca in op een wens van bezoekers. “Je kunt hier het hele jaar rond recreëren: hardlopen, fietsen, zomers lekker zwemmen, en in de herfst en winter een mooie wandeling maken," aldus Ingomar. “Tot dusver ontbrak het alleen aan een plek waar je even wat kunt eten of drinken.”

ZOEKTOCHT Daarom is Groengebied Amstelland in samenwerking met de gemeente een zoektocht begonnen naar een geschikte horecaondernemer. Bij de plas is nu namelijk nog geen vaste horeca aanwezig. "Terwijl het wel lekker is om na een wandeling even een kop koffie te drinken, of soep te eten," aldus Ingomar. Hij kan het weten: hij woont in Ouderkerk en maakt regelmatig een wandeling rond de plas met zijn hond.

Mensen hoeven niet te vrezen voor een 'Ibiza-achtige' strandtent, aldus Patriq. "We twijfelen nog tussen twee ontwerpen, maar onze zaak krijgt in ieder geval een natuurlijke uitstraling met hout. Het moet passen bij het gebied. Het gaat in eerste instantie om tijdelijke bouw, dus er gaan geen heipalen de grond in."

Patriq en Ingomar zijn vrienden. Het is voor het eerst dat ze een zakelijk avontuur aangaan. "We vullen elkaar goed aan," aldus Patriq. Hij heeft ervaring in de horeca, heeft jaren voor een grote Amsterdamse cateraar voor evenementen gewerkt. Ingomar heeft gewerkt bij een familiebedrijf dat recreatieparken exploiteerde. "Onze liefde voor reizen, horeca, eten en drinken hebben we gemeen, evenals ons gastheerschap."

RUIMTE De vrienden zijn al een tijdje bezig met de plannen. "We wilden al langer samen iets beginnen. We hebben Amsterdam overwogen, maar dan zit je midden in de drukte. De ruimte en natuur trekt ons aan: hier worden we gelukkig van."

Als de vergunning binnen is, staat niets de realisatie van hun gezamenlijke droom in de weg. "We hopen dat de bouw in april kan beginnen. Dan kunnen we voor de zomer opengaan." Het publiek kan straks bij de heren terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ook willen ze picknickmandjes gaan vullen, waar mensen op het strand van kunnen genieten. "Uiteindelijk willen we toe naar een plek waar gasten op ieder moment van de dag kunnen binnenvallen, of het nu voor een granola bowl, huisgemaakte taart, goede burger of borrelplank is. Uiteraard zoveel mogelijk afkomstig van lokale leveranciers. We kunnen niet wachten om onze creaties in eten en drinken te serveren."

advertentie
advertentie