Sfeervol Winterfeest
Sfeervol Winterfeest VVV Putten

Pijnlijk: Streep door Winterfest Ouderkerk

11 december 2018 om 14:00 lokaal

OUDERKERK Het Winterfest, dat vrijdag zou plaatsvinden op 't Kampje, gaat niet door, omdat in de voorverkoop te weinig kaartjes zijn verkocht. De organisatie, Stichting Promotie Ouder-Amstel, durfde het risico niet aan. De stichting was bang dat er bij te weinig belangstelling voor het culinaire en muzikale feest teveel geld moest worden bijgelegd, waardoor volgend jaar beknibbeld zou moeten worden op evenementen als het Amstel Zomer Festival en de Sinterklaasviering.

Tot dusver waren zo'n tweehonderd kaartjes verkocht. "Dat zijn er te weinig," aldus Hans Out, voorzitter van de stichting. Om het feest rendabel te laten zijn, moesten zo'n 750 entreebewijzen worden verkocht, laat collega Ester Smit weten weten. De kaartjes konden ook op de avond zelf bij de tent worden gekocht. Wellicht was een heel aantal mensen dat van plan. Dat was echter een te grote gok, in de ogen van de stichting. "Het Winterfestival was het proberen waard en we hadden er heel veel zin in," aldus Out. "We dachten met een tent niet zo kwetsbaar te zijn vanwege het weer. Maar een tent ook kost veel geld, verwarming, aankleding en alles wat erbij komt kijken. We hadden gehoopt dat er meer kaarten verkocht zouden zijn, maar dat blijkt helaas dus niet het geval."

"Waar de tegenvallende verkoop aan ligt weten we niet," aldus Smit. "Misschien hadden we er meer ruchtbaarheid aan moeten geven. Aan de andere kant hebben we het op Facebook gedeeld, heeft het in de krant gestaan en er zijn borden geplaatst. Misschien heeft het te maken met het tijdstip: december is al een drukke maand, met Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling." In januari wordt door de stichting geëvalueerd. "Ik weet niet of we volgend jaar een Winterfest organiseren, maar misschien moeten we dan kijken naar een ander moment."

Ook de kerstmarkt, georganiseerd door de Lions met medewerking van de scholen, gaat vrijdag niet door.

DE BANQ Helemaal een streep door het feest gaat er niet. Het optreden van zanger Dion Cuiper wordt verplaatst naar De Banq. DJ LPACA draait die avond plaatjes.

advertentie
advertentie