Ouderkerk won thuis met 3-0 van De Meer.
Ouderkerk won thuis met 3-0 van De Meer. Rob van ´t Veer

Ouderkerk weet weer te winnen

23 april 2019 om 09:36 Sport

OUDERKERK De laatste overwinning van sv Ouderkerk in de derde klasse van het zondagvoetbal dateerde van 2 december 2018 (!). Dat was uit tegen De Meer en het werd 4-0. De Meer was op tweede paasdag weer de tegenstander, maar dit keer op het sportpark van sv Ouderkerk. Het werd een 3-0 zege.

De stand op de ranglijst gaf de nodige druk op de ketel om de na-competitie te ontlopen. Ouderkerk had maar één punt meer, maar De Meer een wedstrijd minder. De Meer is de laatste tijd in de winning-mood, terwijl Ouderkerk al geruime tijd in mindere doen is en met haar supporters snakte naar een overwinning. De Meer startte voortvarend en was in de 7de minuut gelijk gevaarlijk, maar keeper René de Jong wist de bal met moeite te blokkeren. In de 15de minuut was het de beurt aan Ouderkerk. Een prima opgezette aanval van Friso Kaashoek met Kaj de Jong, die uiteindelijk strandde op de verdediging van De Meer, terwijl Jay Day helemaal vrij stond. Jammer. Toch was het dezelfde Kaj de Jong die in de 25ste minuut op zijn beurt eveneens geheel vrij stond, de bal kreeg aangespeeld en beheerst wist te scoren (1-0). Een knappe goal.

De Meer was tot dan toe niet de mindere. Integendeel. De ploeg was veelvuldig aan de bal en al voetballend probeerde het team het tij te keren, maar echt gevaarlijk werd het niet. Ouderkerk had in de 42ste minuut daarentegen wél succes. Tim Baas zette de aanval op en bereikte Daan Gehrels op rechts. Die vond uiteindelijk Friso Kaashoek, die net als vorige week ook nu weer knap scoorde (2-0).

Na de rust was De Meer opnieuw veel aan de bal, maar werd niet echt gevaarlijk, behalve in de 63ste minuut toen een kopbal op de paal belandde.

Hoe anders verging het de ijverige Kaj de Jong, die een lange bal vanuit de verdediging kreeg aangespeeld, zich van zijn tegenstander wist te ontdoen, vervolgens de keeper omspeelde en scoorde. Dit was Kaj weer op z'n best (3-0). De wedstrijd was hiermede gespeeld. Invaller Tom Straver had de 4-0 nog wel op z'n schoen. Hij kwam alleen voor de keeper, maar die wist zijn schot te keren.

Al met al een nuttige overwinning waardoor de afstand tot de na-competitieplaatsen, met nog twee wedstrijden te gaan, 7 en 6 punten bedraagt op respectievelijk Zwanenburg en VSV. Beide hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Tot speler van de week werd dit keer gekozen Mitchel Melissen.