Foto van het toernooi van vorig jaar.
Foto van het toernooi van vorig jaar. Naomi Heidinga

Petanque bij de BANQ

18 juni 2019 om 07:00 partnercontent

OUDERKERK Iets minder nog dan een week, en dan wordt 't Kampje omgetoverd in een Frans dorpsplein tijdens het Ouderkerks Jeu-de-Boules Kampioenschap. Op zondag wordt vanaf 13 uur om de felbegeerde titel 'Ouderkerks Jeu-de-Boules kampioen' gestreden. De BANQ haalde het toernooi vorig jaar met succes terug naar 't Kampje, daarom dit jaar een tweede editie. 

De deelnemende teams bestaan uit vier tot zes personen. De inleg bedraagt 40 euro per team, waarmee men naast een gooi naar de eeuwige roem ook wordt beloond met een fles Franse wijn en bijpassende hapjes. Ieder team neemt zijn of haar eigen boules mee, en een petje of baret dragen is verplicht. 

Met het jeu-de-boulestoernooi wordt de afscheidsweek van de BANQ ingezet. Het pop-up café en restaurant sluit eind juni zijn deuren. Met het BANQ BEDANQ FESTIVAL wordt afscheid genomen van de BANQ. Op het menu onder meer een overname van de keuken (BANQ-overval) door chefkok Ron Blaauw, een diner en disco en een salsa workshop. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de BANQ. 

advertentie
advertentie