Afbeelding
Ouder-Amstel.nl

Vervanging brug komt in zicht

19 juni 2019 om 14:11 lokaal

OUDERKERK Het werk van bouwcombinatie brug Ouderkerk (BOK) is in volle gang en de vervanging van de brug komt steeds meer in zicht. Behalve de brug zorgt de BOK straks ook voor het aanpassen en aansluiten van wegen en fietspaden rond de brug.

BEREIKBAARHEID GEGARANDEERD De bereikbaarheid van Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen blijft gegarandeerd, doordat de nieuwe brug gefaseerd gebouwd wordt. De nieuwe brug bestaat uit twee afzonderlijke delen, een deel voor de richting Amstelveen en het andere deel voor de richting Ouderkerk aan de Amstel.

Tijdens het werk aan de brug zijn er op alle momenten twee rijstroken beschikbaar. Dit is gelijk aan de huidige situatie. Voor voetgangers wordt er een tijdelijke loopbrug gerealiseerd.

PLANNING De verwachting is dat de werkzaamheden aan de brug zelf beginnen in september. Halverwege 2021 wil de provincie de nieuwe brug gebruiksklaar hebben. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen: het aanbrengen van ophoogzand, grondsanering en het uitvoeren van boringen voor het verleggen van kabels en leidingen.

INLOOPSPREEKUUR Aannemer Bok houdt op de donderdagen in de oneven weken van 15.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur in restaurant 'tastoeamsterdam' aan Hoger Einde-Zuid 2a. Omgevingsmanager Martin van den Berg beantwoordt vragen over de werkzaamheden. Eerste aankomende spreekuur is donderdag 20 juni.

advertentie
advertentie