Enzo Leijnse (link) met het zilver
Enzo Leijnse (link) met het zilver WTC De Amstel

Amstelrenners sterk op NK’s: ereplaatsen voor Markus, Leijnse en Broex

1 juli 2019 om 09:31 Sport/sport Deel je nieuws

Amstelrenners sterk op NK’s: ereplaatsen voor Markus, Leijnse en Broex

Deze weken zijn voor de wielrenners op verschillende plaatsen in het land de wedstrijden verreden waarin gestreden werd om de Nederlandse titel. Meerdere renners van Wielervereniging De Amstel waren daarin succesvol. Enzo Leijnse en Sten Verzijl stonden bij de Junioren op het podium, en Riejanne Markus en Victor Broex waren dichtbij een medaille.

Afgelopen weekend waren de NK’s van de Profs (m/v) en de Beloften (renners tot 23 jaar) in Ede waar het vooral erg warm was. Riejanne Markus deed het uitstekend in de lange tijdrit: vlak achter de absolute wereldtop (met winnares Annemiek van Vleuten) reed de Amstelveense naar de vijfde plaats.
Zaterdag en zondag volgden de wegwedstrijden. Zaterdagochtend verraste de jonge Ouderkerker Victor Broex door in het sprintgeweld van de Beloften achter een aantal semi-profs naar de vijfde plaats te sprinten. De 19-jarige Broex was de afgelopen weken al uitstekend in vorm, maar zo ’n goede klassering werd (nog) niet verwacht. Amstelveners Daan Hoeks (42e), Ruben van der Pijl ( 64e) en Friso van Diemen ( 77e) finishten in het uitgedunde peloton.
In de Dameskoers zat Riejanne Markus de hele koers in de aanval. In de laatste ronde werd ze ingelopen en restte niet meer dan de 30e plaats. Zus Femke Markus kwam als 83e over de streep.  

De renners van 15 – 18 jaar reden hun NK’s in het Brabantse Dongen. Een parcours met een kasseistrook en de warmte als belangrijkste hindernissen. In de hectische finale reed Amstelrenner Sten Verzijl naar een erg knappe 3e plaats. In het peloton daarachter reed Ouderkerker Niek Voogt naar een mooie 14e plek, terwijl Owen Geleijn 27e werd. Bij de Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar) reed eerstejaars Jelle Boonstra naar een goede 18e plaats, terwijl Nick Luijten 54e werd.
Er was daar wel succes in de tijdrit voor Enzo Leijnse. Leijnse was een van de grote favorieten bij de Junioren want elk jaar is hij goed voor een medaille op het NK, maar goud zat er nog niet in. Ook deze keer niet; Leijnse werd tweede achter een ontketende winnaar. Daar mag hij niettemin zeer tevreden mee zijn. Clubgenoot Sten Verzijl werd 9e.
De komende zomermaanden staan er voor de Amstelrenners vooral veel mooie etappewedstrijden op het programma. Na de NK’s is het seizoen nog allerminst voorbij.

advertentie
advertentie