Afbeelding
Inboedel

4 redenen om een vluchtplan te maken

17 juli 2019 om 08:16 lokaal

Wist je dat er gemiddeld 15 woningenbranden in Nederland zijn per dag? Daarom is een inboedelverzekering ook zo onmisbaar. Ook onmisbaar is het maken van een vluchtplan. Deze 4 redenen overtuigen je om daar vandaag nog voor te gaan zitten.

Heb jij al een vluchtplan?

Reden 1: een vluchtplan maakt het verschil
Een vluchtplan kan het verschil maken tussen leven en dood. Het scheelt hele kostbare minuten als je precies weet wat je moet doen als er brand uitbreekt. Wees er ook bewust van dat de rook die vrijkomt bij brand nóg gevaarlijker is dan vuur. Door het inademen van deze gloeiend hete lucht kun je van je mond tot stembanden verbanden. Ook kan het ontstekingen in je luchtpijp en longen veroorzaken.

Reden 2: vluchten uit huis moet je zelf doen
Weinig mensen staan erbij stil dat je pas de brandweer belt als je veilig buiten staat. Het vluchten uit huis moet je dus helemaal zelf doen. Daarom is het zo belangrijk om precies te weten waar de nooduitgangen zijn. Gemiddeld hebben we 3 minuten de tijd om te vluchten uit een brandend huis. Tijd om na te denken, is er dus niet.

Reden 3: je voorkomt dat je kinderen zich verstoppen
Kinderen reageren heel anders op brand dan volwassenen. De eerste reactie van kinderen is om zich te verstoppen in huis. In een kast, onder het bed of onder een tafel. Als je kinderen hebt, kun je ze betrekken bij het maken van een vluchtplan. Zo weet iedereen wat hij moet doen in geval van nood.

Reden 4: het zet je aan het denken
Dat er in huis brand kan uitbreken, is niet iets waar je graag bij stilstaat. Toch is het een meer dan goed idee om dit af en toe wél te doen. Door met andere ogen naar je huis te kijken, zie je wat veiliger kan. Misschien ontdek je dat een vluchtroute gebarricadeerd is door troep of dat je eigenlijk te weinig rookmelders in huis hebt.

Vergeet geen inboedelverzekering af te sluiten
Brand is alles verwoestend. Naast de flinke emotionele impact, zorgt het voor flinke schade aan je huis. Tegen deze schade kun je je verzekeren met een inboedelverzekering. En nee, dat hoeft niet veel geld te kosten. De verzekeringen van InShared zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor je portemonnee. Hier kun je vrijblijvend berekenen wat je per maand aan premie kwijt bent.

advertentie
advertentie