Burgemeester mw. Langenacker en Harrie Verstegen nemen samen de aftrpa voor het toernooi
Burgemeester mw. Langenacker en Harrie Verstegen nemen samen de aftrpa voor het toernooi Kirsten Houweling

Een stralend Harrie Verstegentoernooi bij vv CTO70

26 augustus 2019 om 12:14 Voetbal Deel je nieuws

DUIVENDRECHT Afgelopen zaterdag 24 augustus was het  weer zover. vv CTO ´70 organiseerde voor de 17e keer het Harrie Verstegen toernooi voor voetballers met een beperking, het zgn. G voetbal. Veel deelnemers keken er al lang naar uit. Voor de meeste van hen betekent dit toernooi de start van een nieuw voetbalseizoen.

De dag begon met een stralende zon en  zo is het ook de hele dag gebleven.

Zes teams namen aan het toernooi deel. Naast het team van vv CTO ´70, Braakhuizen (de titelverdediger van de wisselbokaal) uit Geldrop nam deel met twee teams. Delta Sport 95 uit Houten, fc Almere uit de bgelijknamige plaats en KDO uit de Kwakel maakte het wedstrijdveld compleet.

Kortom vanuit diverse streken was men al vroeg richting Duivendrecht vertrokken.

Om 10.20 uur werd de officiële opening verricht door de burgemeester mevrouw Jocye Langenacker.  Samen met Harrie Verstegen ere-lid van vv CTO ’70 begaf zij zich daarna naar het wedstrijdveld. Met een overtuigende aftrap opende zij het toernooi.

Na een halve competitie gespeeld te hebben, eindigde Braakhuizen 1 als eerste en verdedigen zij dus volgend jaar opnieuw de Harrie Verstegen wisselbokaal.

Ook werd er gestreden om de Paul Roest Penaltybokaal. In de voorronde namen per team drie spelers penalty’s waarvan er de beste van ieder team doorging naar de finale. Na een spannende finalereeks werd de bokaal uiteindelijk gewonnen door Jeffery van KDO.

De sportiviteitprijs, ofwel de Remco Fens Fair Play Bokaal, werd gewonnen door Delta Sports ’95.  Of hun sportieve spel ten kostte is gegaan van het wedstrijdresultaat kan je je afvragen want zij eindige als laatste in de competitie. De vreugde over deze sportiviteitsprijs was daarom des te groter. Voor alle deelnemers was er ook een persoonlijke herinnering aan deze dag en uiteraard ontving ook ieder team een beker voor in hun prijzenkast. Met een tevreden gezicht en stralende lach vertrokken alle deelnemers rond 16.00 uur huiswaarts.

vv CTO ’70 kijkt weer terug op een zeer geslaagde dag voor de G voetballers en naast dank aan de vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet ook dank aan de PLUS Wagner uit Duivendrecht die altijd de lunch voor de deelnemers verzorgt, JUMBO vd Neut die al jarenlang voor een “gezonde“ versnapering zorgt, de Gebr. Kouwenhoven, Aannemings-bedrijf Compier, de Gebr. v.d. Linden en Assurantiekantoor Oosterveer die ons toernooi ook altijd ruimhartig ondersteunen.

advertentie
advertentie