VVD: te hoge huurprijzen en te weinig sociale huur in Zonnehof

2 september 2019 om 12:29 Politiek Deel je nieuws

De woningen in Duivendrecht op Zonnehof zijn afgelopen maand vrijgegeven voor verhuur. De berichten hierover roepen bij de VVD veel vragen op. Frans Slats (VVD): “de huren liggen hoger dan eerder gemeld en het aandeel sociale huurwoningen is veel lager dan het gemeentelijk beleid van 30%. Wij willen hier opheldering over. Ook hadden we graag gezien dat meer woningen met voorrang aan bewoners uit Ouder-Amstel zouden worden aangeboden.”

Het project Zonnehof kent 26 sociale huurwoningen op een totaal van 129 woningen. Dat is nog geen 20%. Frans Slats (VVD): “het beleid van Ouder-Amstel stelt dat 30% van de woningen sociale huur moeten zijn. Wij willen opheldering waarom dat hier niet gevolgd is, terwijl er een grote behoefte is bij onze bewoners.” Ook had de VVD graag gezien dat er woningen in het middensegment zouden worden aangeboden. Dat zijn woningen net boven de sociale huurgrens. Daar ontbreekt het aan in dit project.

Een speerpunt van de VVD bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was het bouwen van woningen met voorrang voor mensen uit Ouder-Amstel. Bij dit project geldt dat voor de sociale huurwoningen. Echter niet voor de andere woningen. Slats (VVD): “wij willen van het college graag weten waarom dit niet geldt voor de andere woningen en wat wij kunnen doen om dit bij volgende projecten wel voor elkaar te krijgen”.

Ook de de hoogte van de huurprijzen roept bij de VVD vragen op. De sociale huurwoningen worden exact op de huurgrens voor sociale huur aangeboden van €720,45. Terwijl daar nog servicekosten bij komen. Uit een bericht van de verhuurder blijkt dat hierdoor de bewoners niet in aanmerking komen voor huurtoeslag. Slats (VVD): “hierdoor worden deze woningen onbereikbaar voor veel mensen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Ook zijn de andere woningen duurder dan eerder gecommuniceerd. Wij vragen ons af waarom dit is en wat de gemeente kan doen om hier in de toekomst beter op te sturen”.

 

advertentie
advertentie