Afbeelding
peter dellenbag

NK Luchtwapens bij ASSV blijkt groot succes

26 september 2019 om 07:00 Overig

DUIVENDRECHT De Amsterdamse Spoorweg Sport Vereniging (ASSV) heeft van 12 tot en met 22 september voor de eerste keer in haar bestaan het Nederlands Kampioenschap luchtwapens in de disciplines Liggend, Knielend en 3-Houdingen (knielend-liggend- staand) georganiseerd.

Dit NK mag als een groot succes beschouwd worden. Niet alleen hadden de leden van ASSV afdeling Schietsport de schietbanen in de weken vooraf aan de wedstrijd geheel gerenoveerd en aangepast aan de moderne eisen van een NK, maar als gevolg daarvan werden er tijdens de wedstrijd negen nieuwe Nederlandse records gevestigd, acht in de individuele categorieën en een bij de teams. Het record voor de Junioren-A dames 3-Houdingen (18 tot en met 20 jaar) werd zelfs met 12,6 punten verbeterd, het record bij de Junioren-C Knielend (12 tot en met 14 jaar) met 16,4 punten en het korpsrecord LG Junioren-A Knielend heren met 30,5 punten.

KAMPIOENSCHAP 2020 In maart 2020 houdt ASSV het District Kampioenschap 2020, een mooie gelegenheid om eens te komen kijken wat schietsport met luchtwapens precies inhoud. De laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van ASSV Afd. Schietsport en foto's van het NK zijn te vinden op Facebook onder de naam: ASSV Schietsport.

JEUGD ASSV heeft een voortvarende en groeiende jeugdafdeling en heeft de beschikking over een groot aantal 10-meter schietbanen voor luchtgeweer en luchtpistool waar leden instructie kunnen krijgen door vier KNSA gediplomeerde trainers.

Wie ook wil ontdekken wat de schietsport op recreatieniveau of op wedstrijdniveau met luchtwapens inhoudt, kan langskomen bij  ASSV op een maandag, woensdag of donderdagavond vanaf 20.00 uur. Maak eerst een afspraak via email: schietsport.assv@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie