Ouderkerk buigt 0-2 om in 3-2 winst!

29 september 2019 om 18:08 Voetbal Deel je nieuws

Voor de eerste thuiswedstrijd deze competitie stond Zwaluwen uit Utrecht op het programma. Na een half uur keek de thuisploeg tegen een vervelende 0-2 aan, maar na ruim 90 minuten werd de eindzege wel over de streep getrokken.

Typisch Nederland; vorige week tropische temperaturen, deze week kwam het met bakken uit de hemel. De toeschouwers werden echter wel op een overwinning getrakteerd.

Vanaf het begin was Ouderkerk de bovenliggende ploeg. Het wist echter de vele kansen niet te benutten. Het was haast niet bij te houden, maar in het eerste kwartier regende het kansen, die helaas op de doellijn, door de paal of gemist werden voor open doel. Opmerkelijk moment in de 9e minuut was de uittrap van keeper Jansen van Zwaluwen die over het hoofd heen ging van keeper de Wit van Ouderkerk. Ternauwernood kon de Wit de bal nog van de doellijn redden en de 0-0 op het bord te behouden.

Het was dan toch verrassend dat de 0-1 (via een fraai schot onderkant lat) op het scorebord verscheen door geklungel in de Ouderkerkse verdediging. Enkele minuten later werd het zelfs 0-2. Keeper de Wit zat nog wel aan de bal, maar via zijn handen belandde de bal aan de verkeerde kant van het zijnet. Gelukkig voor Ouderkerk werd de 1-2 net voor rust aangetekend door Thijs van Barneveld. Hij kopte fraai in na een puntgave voorzet van Desley Douglas.

Na rust zette Ouderkerk met de wind in de rug flink druk op de Zwaluwen verdediging. Tom Straver speelde na de thee weer mee, wat voorin ook voor meer onrust zorgde. Een kwartier na rust werd de gelijkmaker aangetekend. Via een vrije trap wist Thijs de Dood middels een kopbal en met hulp van de Zwaluwse verdediging de stand gelijk te trekken. In de 67e minuut wist Daan van Piggelen uit een corner het net te vinden. Hiermee werd de eindstand op het bord getekend.

Een terechte overwinning, waarbij het (op enkele speldenprikken na) na rust nooit echt gevaarlijk meer werd voor de goal van Ouderkerk. Enige kanttekening blijft dat Ouderkerk veel kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Genoeg tijd om ook hier aan te werken.
Volgende week wacht oude bekende ZSGO/WMS wederom op het thuisveld. Met 1 punt uit 2 wedstrijden wedstrijden weten zij tot op heden nog niet te winnen.