Onder begeleiding van twee muzikanten werden wereldliederen gezongen.
Onder begeleiding van twee muzikanten werden wereldliederen gezongen. Truce Vonk

Opdoen van contacten geen specifieke reden voor aanwezigheid bij 'Come Together Songs'-concert

30 september 2019 om 09:59 Activiteiten Deel je nieuws

De meeste aanwezigen bij het ‘Come Together Songs’-concert in de Amstelkerk van afgelopen zaterdag komen niet alleen. Dat blijkt uit reacties als 'ik wacht nog even op een vriendin' en uit verzoeken om een stoel op te schuiven. Zodra bekenden elkaar gevonden hebben, nemen ze plaats in de kring, in afwachting van wat er komen gaat.

Om kwart over tien s ’ochtends wordt de Amstelkerk geopend. Bij binnenkomst wordt men doorverwezen naar een kring, bestaande uit veertig stoelen waarop boekjes met daarin liedteksten liggen.

Niet aanwezig voor contact
Het ‘Come Together Songs’-concert is een van de activiteiten die georganiseerd wordt door Buurtdorp Ouderkerk ter gelegenheid van haar vijfjarig jubileum. Een lid van Buurtdorp, die anoniem wil blijven, vertelt dat Buurtdorp Ouderkerk is opgericht om dorpsbewoners met behoefte aan contact bij elkaar te brengen.

Deze muzikale activiteit past bij de visie van Buurtdorp Ouderkerk. ‘Muziek en samenzang schept immers verbinding en saamhorigheid’, aldus de nieuwsbrief.

Toch komen de meesten niet specifiek voor verbinding of contact met dorpsgenoten. 'Wij komen niet per se voor anderen,' aldus Marja Kaandorp, die samen met Truce Vonk gekomen is. Vonk vult aan: 'Ik kom voor de muziek.' Ook Anneke Vergouw komt niet speciaal om contact te leggen. 'Ik heb genoeg aanspraak in het dorp.' Ook zij komt voor de muziek.

Anders dan verwacht
Als de kring gevuld is, krijgen de muzikanten de leiding. Het is hun taak om iedereen mee te laten zingen met de wereldliederen. Het publiek moet wel inkomen: pas na de pauze, waarin een aantal mensen de kring al heeft verlaten, komt de zang los. Veel liederen klinken kerkelijk door de combinatie van viool- met gitaarmuziek en buitenlandse teksten en daarom komen ze goed tot hun recht in de Amstelkerk.

Het concert voldoet echter niet aan ieders verwachtingen. Ineke de Kuiper had net als Vergouw verwacht gezellig mee te kunnen zingen, maar ze miste wat sfeer en brak soms haar tong over de moeilijke woorden. Ook Kaandorp spreekt over moeilijke teksten en melodieën.

Eindigen met vrolijke noot
Vanuit het publiek wordt verzocht met een vrolijk-klinkend nummer af te sluiten en dat gebeurt dan ook. Op het einde worden de muzikanten bedankt met bloemen en applaus. Tevens wordt vermeld dat muzikant Jacob van der Wijk jarig is. Daarop wordt ‘Lang zal hij leven’ ingezet. Toch nog een gezellige meezinger.

 

 

advertentie
advertentie