De Dave Warmerdam Band.
De Dave Warmerdam Band. Kuno Mooren

Dave Warmerdam Band winnaar Dutch Blues Challenge 2019

8 oktober 2019 om 09:00 Uitderegio

NIEUW-VENNEP In de zalen van De Rustende Jager in Nieuw-Vennep vond afgelopen weekeinde een nieuwe editie van de Dutch Blues Challenge plaats. Winnaars waren de Dave Warmerdam Band (in de categorie bands) en Robbert Duijf (in de categorie solo-duo).

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke en spraakmakende verhalen uit de regio.

De Dave Warmerdam Band en Robbert Duijf zijn zondag tot winnaars uitgeroepen tijdens de jaarlijkse Dutch Blues Challenge, georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. Warmerdam en zijn band wonnen in de categorie bands, terwijl Duijf als beste in de categorie solo-duo uit de bus kwam. Zij gaan Nederland in januari volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, binnen de muziekindustrie vaak omschreven als 'The World's Largest Gathering Of Bands'. Bovendien zal de Dave Warmerdam Band deelnemen aan de European Blues Challenge, die in april plaatsvindt in Zaandam.

SAMENGEVOEGD Voor het eerst waren dit jaar de Dutch Blues Challenge en de uitreiking van de Dutch Blues Awards samengevoegd tot een evenement, de Bluesdag 2019. De Beverwijkse Bintangs zijn opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame, terwijl de Ragtime Rumours een award ontvingen in de categorie 'Bijzondere Prestatie'.

Verder zijn awards uitgereikt aan Ribs & Blues (de Keeping the Blues Alive-award), Guy Smeets (bluesmuzikant), Big Bo (bluesact en cd-award), Dave Warmerdam (jong bluestalent) en de band AJ Plug (publieksprijs). De Bluesdag 2020 in Nieuw-Vennep staat gepland voor 4 oktober, de European Blues Challenge 2020 voor 17 en 18 april.

Guy Smeets.
Ragtime Rumours.
Ribs & Blues.
Robbert Duijf.
Dave Warmerdam.
Bintangs.
Big Bo.
De publieksprijs is voor AJ Plug en haar band. Plug zelf kon vanwege ziekte niet aanwezig zijn.
advertentie
advertentie