Van kralen rijgen tot klimmen in de gymzaal

24 oktober 2019 om 13:24 Nieuws Deel je nieuws

In de herfstvakantie organiseerde stichting Coherente verschillende activiteiten. Op maandag 21 oktober zijn de kinderen aan de slag gegaan met kralen, veren, wol en lintjes. Rond tien uur stroomde groepjes kinderen binnen. Met ruim 45 kinderen was de zaal geheel gevuld en begon de activiteit: je eigen dromenvanger maken. Per tafel gingen de kinderen hun eigen materiaal uitzoeken. Er waren kinderen die alleen met kralen aan de slag gingen of juist met veel lint. Nadat iedereen zijn spullen had verzameld was het tijd om te rijgen, knopen te leggen en het draad rond te draaien. Vol concentratie werkte iedereen aan zijn eigen creatie. De sfeer was gemoedelijk. De grotere kinderen hielpen de jongere kinderen. Aan het einde hebben ook nog een aantal kinderen hun eigen button gemaakt. Toen de ouders binnen kwamen lieten de kinderen vol trots hun kunstwerk zien en ging deze mee naar huis om daar op te hangen.

Woensdag 23 oktober was het tijd om de gymzaal in de gaan. Tijdens Speel Sportief konden kinderen springen, klimmen, voetballen en tikkertje spelen. Op de trampoline werden verschillende kunstjes getoond. Er werd hoog gesprongen maar ook zijwaarts en over de kop gedraaid. Een aantal kinderen maakte met de blokken een hoge toren die boven hun eigen hoofd uit steeg. Het touwklimmen tegen de wand was een groot succes. Kinderen stonden hier continue in de rij om omhoog te klimmen met of zonder touw. Tussendoor hebben de kinderen wat gedronken en een stukje fruit gegeten.

Beide activiteiten zijn onwijs geslaagd. In de kerstvakantie zal er weer een programma zijn met vakantieactiviteiten. Houdt de website www.sportiefouder-amstel.nl in de gaten voor het actuele aanbod of meld je aan voor de nieuwsbrief via de website.

advertentie
advertentie