Afbeelding
noordholland.nl

Goed nieuws voor fietsers Amstelbrug

29 oktober 2019 om 10:30 Verkeer en vervoer

OUDERKERK Het jaar 2020 krijgt voor fietsers een goed begin: volgens een woordvoerder van de provincie Noord-Holland komen er in januari tijdelijke fietspaden ter weerszijden van de Amstelbrug. Fietsers kunnen dan als vanouds langs de Burgemeester Stramanweg en Oranjebaan zonder ingewikkelde omwegen te hoeven maken. Met deze aanpassingen wordt ook het stoplicht aan de Amstelslag overbodig.

Onlangs meldde de redactie van dit Weekblad al dat de provincie tijdelijke voorzieningen zou gaan treffen, nu voorlopig niet kan worden gestart met de werkzaamheden aan de Amstelbrug. Inmiddels heeft de aannemer de werkzaamheden ingepland. De onderhandelingen over aankoop van grond voor de verbreding van de brug zijn nog steeds niet afgerond.

Lees ook: Fietspad terug bij Amstelbrug.

WERKZAAMHEDEN Ter voorbereiding op de bouw van de brug en het aansluiten van deze nieuwe brug op het huidige wegennet, is het fietspad langs de N522 in mei en juni verwijderd. Daarna startte de aannemer met het voorbelasten van de ondergrond. Sinds het fietspad langs de N522 is verwijderd, volgen (brom)fietsers een omleiding door het dorp. In de volledige omleiding moeten fietsers vier keer de N522 bij verkeerslichten oversteken, dat is binnenkort verleden tijd.

Voor meer nieuws zie www.noord-holland.nl.

Marion Kiewik

advertentie
advertentie