Amstelbocht schaatst in Hoorn 16-11-19

18 november 2019 om 11:20 Overig Deel je nieuws

40 Amstelbochtrijders reisden op zaterdag naar De Westfries in Hoorn voor een langebaanwedstrijd . De spits werd afgebeten door de de jeugdschaatsers , die  hun eerste wedstrijd al meteen overdekt reden. Er werd vooral tegen de directe tegenstander gestreden , de tijd leek minder belangrijk. Sommigen letten zo op elkaar dat het niet iedereen lukte om zonder vallen de finish te bereiken. Tygo Meijer bleek de snelste van deze groep over 100 meter. Daarna waren de licentieschaatsers aan de beurt. De meeste persoonlijke records werden verbroken bij  jongens en Marieke. De 3 km gaf de grootste klapper, Lars Wagenaar kon zich verbeteren van 5 minuut 27 naar 5 minuut 05.44. Jelle Boonstra reed een gedegen race (4:30.81 ) tegen Femke Markus , die  met stabiele rondetijden liet zien dat ze het nog niet verleerd is na een lang fietsseizoen.(4:34.73). Op de 500 meter weer de jonkies die hun tijden konden aanscherpen, zoals Marieke Onink die zich verbeterde met ruim 10 seconden naar 1:06.63 . Natuurlijk waren er een paar geluksvogels die de 1 minuut barrière konden doorbreken zoals Twan Wagenaar en Daan Snaas. Recreanten Wouter Bakker en Ed Auee reden 500 en 1.000 meter, altijd leuk om eens een tijd te rijden, zodat je de inspanning van je kind op waarde kan inschatten.
De 300 meter werd gewonnen door Joris Onink (33.23) nipt voor Jesper Roest. Jeugdschaatsters Elliot Karelse, Tiemen van Waveren, Ewout Bakker, Jelle Kouwenhoven, Jonah Koeman, Emily Meering, Fabian Elshof en Gijs Allaert zagen hoe Tygo Meijer ook deze afstand van hen won door met name een iets soepeler bocht. 
Op de 1.000 meter kon Matthijs Ottenbros voor het eerst onder 2 minuten komen, met val 1:59.37 dus daar is echt nog verbetering mogelijk. Ook Thijs Wagenaar kwam ten val, maar wist zijn rit desondanks te winnen. Door de spanning die dit kwartet opleverde in de jurytoren werd de tijd van Tobias Baanders door niemand juist geklokt, waardoor er - ten onrechte- DNF achter zijn naam kwam. Een smetje op de wedstrijd. 
Op de 1500 meter kon de enige PR voor volwassenen worden ingeschreven , Bart Gietema wist zich te verbeteren naar 2:32.66 .Gerdien Meijer reed met 2:18.62 een nieuw baanrecord dames 55 .Marco Medik kon in zijn eerste 1500 meter zijn trainingsmaatje José van Beek achter zich houden. De wedstrijd werd afgesloten met een kleine marathon.
Met een totaal van 18 verbeteringen van een persoonlijk record en veel nieuwe schaatsverhalen weet iedereen weer waarvoor getraind wordt. 

advertentie
advertentie