Marathon Jaap Edenbaan (20-11-2019)

23 november 2019 om 16:08 Overig Deel je nieuws

M3.

Bij de M3 ziet het er weer vertrouwd uit. Een grote groep waarbij een felle strijd wordt gevoerd en waar ook wel eens een valpartij voorkomt. Deze avond overkomt dit Philip Wagenaar, de man die de meeste punten heeft vergaard en direct kansloos voor een goed resultaat is. Peter de Nooij klasseert zich met zijn 18e stek als beste Amstelbochter. Direct gevolgd door Bart Gietema (19). Daarna passeren Erik Evers (26), Kathleen Thomaes (27) en Remko van Roekel (43) de finish.

 

M4.

Bij deze mannen wordt steeds duidelijker dat er van een ploegentactiek sprake is. Arie Blijleven wordt keurig ondersteund door de andere rijders om tot een goede uitgangspositie te komen. Dit leidt er toe dat hij met nog die rondjes te gaan op positie tien rijdt, de ronde daarna komt hij als vierde door. Helaas moet jij in de finale sprint een klein stapje terug doen en finisht hij als zesde. Kees Bosman komt als negende over de streep en Johan Boelrijk klasseert zich op positie 35, gevolgd door Martin van der Esch op plaats 46. In het tussenklassement staat Arie met 108 punten fier aan de leiding en Kees Bosman staat op positie drie met 99 punten.

 

M2.

In de combiwedstrijd M2/M1 is natuurlijk de vraag of Gijs de Nooij wederom als eerste over de streep zal komen het prangendst. Zijn rijden lijkt sterk op dat van een week eerder en hij komt met nog drie ronden te gaan op kop. Maar in de volgende ronde wordt hij voorbij gestoken. Is hij al geklopt? De laatste bocht maakt duidelijk dat hiervan geen sprake is. Gijs duikt als eerste de bocht in, komt wat ruim uit maar zijn directe tegenstander kan daarvan niet profiteren en zijn tweede overwinning van dit seizoen is een feit. Door deze overwinning is zijn voorsprong in het algemeen klassement gegroeid. Verder worden geklasseerd: Ron Brandse (31) en René Markus (33).

 

M1.

Na een ogenschijnlijk onschuldig griepje staat dan ook Stan Nelissen aan de start. Moeizaam, achter in het sterk rijdende peloton, rijdt hij zijn rondjes. Een serieuze poging van enkele rijders om het peloton op een rondje achterstand te zetten kan hij niet beantwoorden. Zelfs Paul Kuijer is net te laat om nog mee te springen. Na enkele ronden moet hij zich terug laten zakken in het peloton. Daarin rijdt ook nog Auke Broex die ziet dat Stan zijn fysieke achterstand langzaam te boven komt. Met als resultaat dat Stan als eerste van het peloton op positie zeven over de streep komt. Auke finisht op plek 14 en Paul glijdt als nummer 18 over de streep.

advertentie
advertentie