Wapen van Ouder-Amstel
Wapen van Ouder-Amstel Chris van der Linden

Memo 'Scenario verbreding A9'

27 november 2019 om 16:27 Politiek Deel je nieuws

Vooroverleg Ruimte in het gemeentehuis van Ouder-Amstel over 'Bestemmingsplan A9 - verbreding De Ronde Hoep' bracht gisterenavond weinig vertrouwen in toekomstige besluitvorming.

Eventjes was het schrikken want een inspreker maakte over dit onderwerp bekend geconstateerd te hebben ministeriele standvastigheid tijdens algemeen overleg in Den Haag. En voorts deelt deze burger mede een mail van een medewerker van Rijkswaterstaat ontvangen te hebben waarin vermeld dat wat de wethouder en de aanwezige raadsleden/fractieassistenten nog niet wisten. De wethouder reageerde verrast. Ze leek zich af te vragen hoe dat nou kon dat inwoners van Ouderkerk a/d Amstel eerder van zulke belangrijke informatie op de hoogte waren dan zij.

Daarna kwamen voor de beeldvorming wethouder en woordvoerders der partijen aan het woord. Daarbij vervulde het memo 'Scenario verbreding A9' belangrijke aanvullende informatie. Hoewel de voorzitster tijdens dit vooroverleg over dit memo niet wilde laten praten, want oorspronkelijk stond dit memo volgens haar niet op de agenda, liep dat toch anders.

De woordvoerster van GroenLinks wees de voorzitster fijntjes op de late ontvangst van het memo en zij kon na een korte onderbreking doorgaan. Onder andere de door GroenLinks gestelde vragen maakten bij vele woordvoerders de tongen losser. En de wethouder lette meer en meer op haar woorden.

Omstreeks kwart voor elf kwam elke partij met een oordeel. Niet zo verrassend luidde dat oordeel steeds hetzelfde, namelijk: 'Dit onderwerp gaat voor verdere bespreking terug naar de fractie.'

Geen enkele partij gaf vooruitlopend op de raad van 12 december 2019 een statement uit. Daarom is te verwachten dat de raad het bestemmingsplan onder protest zal vaststellen.  

advertentie
advertentie