Afbeelding
EVL/Rob Franken

Vluchtauto schietpartij Amstelveen terug gevonden in Duivendrecht

13 december 2019 om 10:33 Misdaad

AMSTELVEEN Een 39-jarige man uit Amstelveen is donderdag aan het eind van middag om het leven gekomen bij zijn auto op de Escapade nadat er gericht op hem was geschoten. Het slachtoffer is ter plekke overleden. De schietpartij vond plaats terwijl een 4-jarig kind op de achterbank van de auto zat. Het kind is ongedeerd gebleven en inmiddels opgevangen door familie. De vluchtauto van de dader(s) is uitgebrand terug gevonden op de Buitensingel in Duivendrecht

In het Burgernetbericht, dat vlak na de schietpartij werd verspreid, meldde de politie te zoeken naar een verdachte in een zilveren Volkswagen Transporter met geblindeerde achterruiten. Het publiek werd opgeroepen de inzittenden niet zelf te benaderen, maar direct agenten in te schakelen.

Rond 18.45 uur kwam de melding dat Burgernet-actie inmiddels was afgelopen. De politie meldde dat de vermoedelijke vluchtauto uitgebrand was terug gevonden op de Buitensingel. De politie zet het onderzoek voort.

De politie is in verband daarmee op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven over deze gerichte actie en die beelden hebben van het incident en/of de vluchtauto. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

advertentie
advertentie