Jaap Edenbaan, 5 januari 2020.

6 januari 2020 om 09:30 Nieuws Deel je nieuws

Uitstekende resultaten van de masters van De Amstelbocht maar…

 

Tijdens het kerstreces zijn er twee masteravonden verreden. Niet op de gebruikelijke woensdag- maar op de zondagavond. Beide avonden een hoge opkomst bij alle categorieën. Niet verwonderlijk omdat de organisator (Henk Veen), op de eerste avond, oliebollen voor de eerste tien rijders van elke categorie als (extra) opwarmer in het vooruitzicht heeft gesteld.

Ook redelijk goede ijsomstandigheden maar wel is zichtbaar dat de kunstijsnaam in de kerstvakantie intensief gebruikt is. Een bevestiging dat de baan voor veel mensen bestaansrecht heeft.

 

M1

De kleinste groep maar over de twee avonden wel het meeste strijd. Op de eerste avond lukt het twee rijders zelfs het peloton op een rondje te zetten. Stan Nelissen scoort een zevende en een tweede stek. Ondanks het gegeven dat hij de eerste drie wedstrijden heeft moeten missen staat hij nu op plaats tien in het tussenklassement (TK). Auke Broex staat daarin op positie zestien na twee keer als 13e gefinisht te zijn. Paul Kuijer scoort een 16e en een 17e plaats en neemt nu in het TK de 18e plaats in.

 

M2

De Amstelbocht-man in deze klasse is Gijs de Nooij. Helaas blijken een zevende (met één ronde voorsprong) en een tweede stek niet voldoende om de eerste plaats in het TK vast te houden. Hij staat met één punt achterstand op plaats twee. Henk Portengen staat daarin op positie 15 en Ron Brandse na een 20e en een 21e plaats op positie 21.

 

M3

Philip Wagenaar, na een 'met val' resultaat in de eerste wedstrijd, revancheert zich met een vierde plaats in wedstrijd twee. In het TK staat hij daarmee op plaats zes. Bart Gietema staat daarin op plek 10 na een 13e en een 10e klassering. Peter de Nooij boekt in de eerste wedstrijd zijn beste resultaat van dit seizoen (5e) en passeert in wedstrijd twee als 18e de streep. In het TK is een 15e positie zijn deel. Ook Kathleen Thomaes scoort het beste seizoenresultaat (20e) en staat in het TK 38e. Daarin staat Erik Evers, na een bescheiden 29e klassering op positie 32.

 

M4

Talent Johan Boelrijk manifesteert zich met een 21e en een 17e klassering (TK: 24). Arie Blijleven wordt na zijn resultaten (2e en 8e) verdrongen van de eerste stek in het tussenklassement. Kees Bosman (TK: 5) boekt een 17e en een 10e klassering.

 

Al met al strijdt De Amstelbocht weer volop mee in het clubklassement. Na komende woensdag zal de jury een voorlopige stand bekendmaken.

advertentie
advertentie