Ouderkerk opnieuw in de aanval
Ouderkerk opnieuw in de aanval Mark van 't Veer

sv Ouderkerk loopt stormschade op

16 februari 2020 om 20:43 Voetbal Deel je nieuws

Het werd een 3-4 nederlaag tegen ‘s Graveland met zes (!) doelpunten in de laatste twintig minuten.

Natuurlijk was de storm Dennis een extra handicap en de vraag was  wie daar het beste mee kon omgaan. Dat was Ouderkerk, dat vanaf de start de bal laag hield en de aanval met name via de “hoge” kant (de kant waar de wind vandaan komt) opzocht. Na een kwartier was het raak. Een geblokkeerd schot van Tom Straver verdween achter de ‘s Gravelandse goalie. Ouderkerk hield ook daarna grip op de wedstrijd en ‘s Graveland wist daar nauwelijks iets tegenover te stellen. Robbert Wiggerink, dit keer onder de lat bij Ouderkerk, wist dan ook zonder al teveel inspanning zijn doel schoon te houden.

Na de pauze opnieuw een aanvallend Ouderkerk met de ene doelpoging na de andere, maar de bal wilde er niet in. Je kunt je afvragen: waarom niet eens van afstand geprobeerd in plaats van de combinaties door te voeren tot in het strafschopgebied van de tegenstander?

Hoe dit ook zij, het was nog altijd 1-0 voor Ouderkerk en ‘s Graveland was nauwelijks gevaarlijk geweest.Tot de 60e minuut toen de keeper van Ouderkerk eindelijk zijn talenten kon laten zien en een pegel van ‘s Graveland uit de bovenhoek ranselde. Dat had een waarschuwing moeten zijn. Al rap stond in de 70e minuut namelijk de gelijkmaker op het scorebord en in dezelfde minuut werd het zelfs 1-2. Ouderkerk was geen schim meer van het elftal dat vóór de winterstop zo goed en aantrekkelijk voetbalde. Het uitvallen van Thijs de Dood (enkelblessure) hielp ook niet. Zijn afwezigheid op het middenveld bleek een probleem, omdat de balans in het elftal toen zoek was en ‘s Graveland naar hartelust kon opstomen. Nu was het Ouderkerk dat daar weinig tegenover stelde en onvolwassenheid toonde. Nadat in de 85e minuut Mitchel Melissen de bal uit zijn voorzet over rechts – dankzij de wind – nog wel in het doel zag verdwijnen (2-2) kon niemand bevroeden dat daarna nog drie doelpunten zouden vallen. Twee aan de kant van ’s Graveland waarvan één uit een penalty (2-4), waarna Rocky Nuamah de eindstand op 3-4 bepaalde (dit keer wel met een afstandsschot).

De rapportcijfers van Ouderkerk na de winterstop spreken niet in het voordeel. Twee nederlagen en één gelijkspel met een doelsaldo van 7 voor en 12 tegen. Men zal het tij snel moeten zien te keren, want anders wordt het een wel erg teleurstellend seizoen.