Afbeelding
ouder-amstel.nl

Nieuwe brug over Kloostersingel

28 februari 2020 om 11:30 Verkeer en vervoer

DUIVENDRECHT De nieuwe brug over de Kloostersingel, in het verlengde van het Waddenland, wordt maandag 2 maart geplaatst. Het plaatsen van de brug is onderdeel van de herinrichting van de Zonnehof en nieuwe school-thuis route. 

De vrachtwagen met de brug mag pas na de spits de weg op. Dit gebeurt dus ook buiten de tijden waarop kinderen van of naar school gaan.

PLAATSING De brug bestaat uit één deel. Met behulp van een kraan wordt de brug vanaf de vrachtwagen met één hijsbeweging op zijn nieuwe plek gehesen.
De brug kan na plaatsing nog niet gelijk worden gebruikt. Eerst moet de nieuwe langzaam-verkeer-verbinding in de Zonnehof en de herinrichting van de Satellietbaan klaar zijn. Naar verwachting kan de brug eind juni worden opengesteld. Tot die tijd blijft de bestaande brug in gebruik.

VERKEERSMAATREGELEN Tijdens het plaatsen van de brug is kruising van de Begoniastraat-Begoniastraat afgesloten. Voor het Waddenland geldt daarom tijdelijk tweerichtingsverkeer. Het bestemmingsverkeer voor de Begoniastraat wordt omgeleid via de Rijksstraatweg en Korenbloemstraat.

Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 maart vinden nog enkele aanvullende werkzaamheden plaats op de kruising Waddenland en Begoniastraat. Het autoverkeer (met uitzondering van grotere vervoersmiddelen zoals vrachtwagens) kan het werkvak passeren en vanuit het Waddenland rechtsaf de Begoniastraat inrijden.

advertentie
advertentie