Recreatieve en sportieve mogelijkheden Ouderkerkerplas beter benutten.
Recreatieve en sportieve mogelijkheden Ouderkerkerplas beter benutten. Marion Kiewik

Toerisme en recreatie in de toekomst

2 maart 2020 om 19:00 Politiek

OUDER-AMSTEL Een verdubbeling in 2030 van het aantal inwoners in de Amstelcorridor, het gebied waarin onze gemeente ligt, een groei van het internationale toerisme met 50% en een toename van het binnenlandse toerisme. Dat zal niet ongemerkt aan Ouder-Amstel voorbijgaan. Redenen voor het college van B en W om een toekomstvisie te ontwikkelen op recreatie en toerisme in 2035.

Marion Kiewik

Het aantrekken van extra toeristen en recreanten is geen doel op zich, wel probeert de gemeente invloed uit te oefenen op het soort toerist en recreant dat ons komt bezoeken. Zodat het voor de inwoners prettig wonen en recreëren blijft. Daartoe is per deelgebied - Ouderkerk, Amstel en Amstelscheg inclusief Ouderkerkerplas, Ronde Hoep, en Duivendrecht plus DNK en ABPZ - bepaald aan welke toeristische activiteit de gemeente wil meewerken. Bij de bepaling hiervan zijn ook ondernemers en inwoners betrokken geweest.

MOTIE Vorige week nam de gemeenteraad deze visie unaniem aan. Dat gold ook voor een motie waarmee het college werd opgeroepen “de recreatieve en sportieve functie van de Ouderkerkerplas te vergroten, met behoud van de ecologische functies die het gebied heeft.” Enkele suggesties: water- en strandkwaliteit verbeteren, bekendheid skeelerbaan vergroten, hardlooproutes, trimbaan, (natuur)speeltuin, voetbal- en/of volleybalvoorzieningen aanleggen.

ACTIEPLAN De burgemeester vond deze ideeën interessant genoeg om te onderzoeken. In het actieplan dat kan worden opgesteld nu de visie is goedgekeurd, zal het college hierop terugkomen. Langenacker gaat met de politie overleggen of er ‘s avonds meer toezicht mogelijk is ter verbetering van de veiligheid.

advertentie
advertentie