Gerdien Meijer
Gerdien Meijer Kees bosman

Wereldkampioen op herhaling

2 maart 2020 om 14:00 Overig Deel je nieuws

En weer heeft Gerdien Meijer het geflikt.

In het Canadese Calgary was het wereldkampioenschap Sprint voor masters op 29 februari en 1 maart. Gerdien begon op zaterdag met een 500 meter in 42.88  en dat was een supertijd, het bewijs dat ze helemaal goed in vorm was. Supergeconcentreerd stond Gerdien aan de start van de 1.000 meter, ze had haar zinnen gezet op een verbetering van het wereldrecord Vrouwen55+ en dat lukte fantastisch. 1 minuut 23.76 ! Wat een opluchting als alles  op het juiste moment tot deze vorm leidt. 

Op zondag 1 maart , de tweede dag van het kampioenschap, begon weer met een  paar lichte trainingsrondjes. En dan weer opladen, voor de tweede serie van 500 en 1.000 meter.

De focus was duidelijk te zien op het moment dat Gerdien de baan in stapte, ze had een mooie strijd , en wist die af te werken in een tijd, die nog sneller was dan de dag ervoor: 42.35. Dit was een Persoonlijk record ,dat haar oude record uit 2013 van 42.72 deed verbleken.  En het is ook een wereldrecord in de categorie 55+ dat voorlopig vermoedelijk wel blijft staan. Enorm blij stapte Gerdien van het ijs. Ze had  zichzelf overtroffen.

Op de afsluitende 1.000 meter kon Gerdien iets behoudender rijden om haar klassering vast te houden. Na een valse start kwam ze opnieuw in de baan, met een licht haperende start kwam ze tot 1.24.90 . Geen verkeerde tijd als de lamp uit gaat, zoals Gerdien het zelf verwoordde. En genoeg om  Wereldkampioen op de Sprint te worden. 

advertentie
advertentie