Erik Evers toont de derde prijs.
Erik Evers toont de derde prijs. Bart Wesseling

Amstelbocht sluit marathonseizoen af met derde plaats.

8 maart 2020 om 18:54 Overig Deel je nieuws

Jaap Edenbaan, 4 maart 2020.

 

Het marathonseizoen sloot zoals gebruikelijk af met de finale van Amsterdam. Alle marathonrijders stonden gelijktijdig aan de start. Een peloton bestaande 136 rijders voor de laatste wedstrijd over 75 ronden. Maar liefst 15 premies. Wie de grootste prestatie leverde, de rijders of de jury, kon niet worden vastgesteld. Helaas bleek dat geen enkele Amstelbochter een premie heeft weten te winnen.

 

Na deze wedstrijd was de bekendmaking en de prijsuitreiking van de top vijf van het club­klassement. De Amstelbocht bleek op de derde plaats te zijn geëindigd. Bestuurslid Erik Evers mocht de felicitaties en de bijbehorende envelop in ontvangst nemen.

 

Alles beschouwend kan tevreden teruggekeken worden op dit seizoen. Gijs de Nooij die het klassement wist te winnen bij de masters M2. Niet minder dan drie van de twaalf wedstrijden wist hij te winnen. Zijn laagste klassering was plaats tien! Conclusie hij reed een ijzersterk seizoen.

Jelle Boonstra (C2) deed slechts één keer mee. Hij kwam als eerste over de streep met maar liefst twee rondes voorsprong op het peloton. Wie weet wat het volgend seizoen gaat brengen. In deze categorie eindigde Mees van Duren in het eindklassement op de vierde stek en Lars Wagenaar was terug te vinden op de plaats achtst.

Ook Gerdien Meijer (Dames) was dit seizoen eenmaal de sterkste. In het klassement speelde zij geen rol van betekenis omdat zij vele malen niet aan de start kon verschijnen. Niet verwonderlijk als we haar prestaties zien bij het NK, het WK en het WK-sprint. Al deze toernooien gewonnen en daarbij zes wereldrecords!

Bij de M1 was Stan Nelissen de man die één keer tot winnaar werd gekroond. Ondanks dat hij de eerste wedstrijden van het seizoen moest missen eindigde hij in het klassement bij de eerste tien.

De rijders die in de prijzen gevallen zijn:

M2    1      Gijs de Nooij (334.3 ptn.)

M3    6      Philip Wagenaar (193)

M3    7      Bart Gietema (192)

M4    3      Arie Blijleven (270)

M4    6      Kees Bosman (239)

Alle uitslagen zijn te vinden op www.amstelbocht.nl.

advertentie
advertentie