Afbeelding
Archief BDU

Men schrijft ons: Oppositie kan niet voltallig stemmen door houding coalitie

7 april 2020 om 19:00 Politiek

OUDER-AMSTEL In de raadsvergadering van 2 april werd door Ouder-Amstel Anders verzocht deze avond wel de beraadslagingen te doen maar de besluitvorming een week uit te stellen.

Jan Koek, Ouder-Amstel Anders

Dit omdat enige raadsleden niet fysiek in het gemeentehuis aanwezig konden zijn vanwege het feit dat ze een gezondheidskeuze hadden moeten maken wat betreft het coronavirus en digitaal stemmen nog niet mag. Volgende week is de noodwet van kracht die digitaal stemmen mogelijk maakt.
Het verzoek van de voorzitter was of de overige partijen zich hierin konden vinden. Helaas was de coalitie niet bereid op dit voorstel in te gaan. Ook de portefeuillehouder was niet bereid het besluit uit te stellen.
Daar het stemrecht op deze wijze aan raadsleden werd ontnomen was dit voor de fractievoorzitter van Ouder-Amstel Anders de reden de vergadering met haar fractie te verlaten. De niet co-operatieve houding van de coalitie was tevens aanleiding voor Natuurlijk Belang en later ook voor de PvdA de raadsvergadering ook te verlaten.
Samen maken wij Ouder-Amstel. Laten wij daarom in deze periode in Ouder-Amstel niet denken aan mij maar aan wij!

advertentie
advertentie