Afbeelding
KlausHausmann (pixabay)

Aantal coronabesmettingen naar zeventien in Ouder-Amstel

9 april 2020 om 14:28 Corona

OUDER-AMSTEL Sinds het uitbreken van de epidemie zijn nog steeds vier personen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis vanwege corona, dit cijfer blijft al dagen gelijk. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM over de coronacijfers. Het aantal besmettingen in Ouder-Amstel loopt wel langzaam op. Hier zijn nu zeventien besmettingen gemeld (drie meer dan gisteren). De GGD Amsterdam-Amstelland meldt vijftien besmettingen in Ouder-Amstel. Dit komt waarschijnlijk doordat er soms vertragingen zitten in het doorgeven van cijfers tussen de diverse instanties.

REGIO In de regio Amsterdam-Amstelland zijn sinds de laatste update 51 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 51 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend vijftien in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio komt daarmee op 1284. In totaal zijn 440 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De GGD geeft de volgende verdeling van de vastgestelde besmettingen sinds gisteravond: Amsterdam: 1012, Amstelveen: 168, Aalsmeer: 24, Diemen: 32, Uithoorn: 26, nog uit te zoeken: 3, passanten: 4.

LANDELIJK Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2396. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 148 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD'en in het land.

Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. De cijfers willen dus niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 148 mensen zijn overleden. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het RIVM heeft 237 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen doorgekregen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 7972 mensen opgenomen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 1213 naar 21.762.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames al een week daalt. Ook het aantal sterfgevallen per dag daalt. De meeste overledenen zijn 65-plussers, maar onder de doden zijn ook twee twintigers, drie dertigers en negen veertigers.

IC In onderstaande grafiek vind je terug hoe het aantal geregistreerde besmettingen met het nieuwe coronavirus zich in jouw provincie ontwikkelt. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 

 

advertentie
advertentie