Wielrenners in de Ronde Hoep.
Wielrenners in de Ronde Hoep. Archief BDU

De Ronde Hoep dicht voor wielrenners en motorrijders

10 april 2020 om 10:58 Recreatie

OUDERKERK A/D AMSTEL Om te voorkomen dat het te druk wordt met bezoekers heeft de gemeente Ouder-Amstel aanvullende maatregelen voor de Ouderkerkerplas en polder De Ronde Hoep getroffen. De toegangen naar de parkeerplaatsen bij de Middenweg en Aan de Wind bij de Ouderkerkerplas zijn afgesloten voor autoverkeer. Verder is polder De Ronde Hoep dicht voor wielrenners (met meer dan twee personen) en motorrijders.

De gemeente wil daarmee voorkomen dat bezoekers onvoldoende afstand van elkaar houden wat tot verdere verspreiding van het coronavirus kan leiden. In verband daarmee werd het publiek al eerder opgeroepen om de Ouderkerkerplas en De Ronde Hoep te mijden. Afgelopen zondag was het desondanks bij de Ronde Hoep en rond de Ouderkerkerplas toch druk.

De weg op de dijk rond De Ronde Hoep is normaal gesproken een geliefd rondje bij wielrenners. Maar de weg is smal, waardoor passeren met anderhalve meter tussenruimte lastig kan zijn. In verband daarmee zij nu extra beperkende maatregelen getroffen en is de polder gesloten van groepen wielrenners met eer dan 2 personen. De polder is ook afgesloten voor motorrijders, die doorgaans ook graag gebruik maken van deze toeristische route.

advertentie
advertentie