Afbeelding
Archief

Geen nieuwe coronaziekenhuisopnames en besmettingen in Ouder-Amstel

15 april 2020 om 14:35 Corona

AMSTELVEEN  Het aantal onder inwoners van Ouder-Amstel officieel vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is volgens de dagelijkse update van het RIVM gelijk gebleven op 23. Het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente bleef ook gelijk op vijf. 

REGIO Het totaal aantal positief geteste personen in de regio Amsterdam-Amstelland is 1604 (peilmoment: maandag 13 april einde van de dag). Het werkelijke aantal patiënten in de regio zal hoger liggen omdat niet elke verdachte patiënt getest wordt op COVID-19. In totaal zijn 498 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. De aantallen in de laatste paar dagen zijn nog niet volledig, doordat er vertraging is in de meldingen. Deze zullen in de komende dagen worden aangevuld.

De informatie geeft de situatie weer ten tijde van de melding, opnames die plaatsvinden na melding worden niet per se volledig geregistreerd bij de GGD, waardoor het werkelijke aantal opnames van COVID-19 patiënten hoger kan liggen. Het aantal meldingen in de laatste dagen past bij het actiever testbeleid voor onder andere zorgmedewerkers en bij de licht dalende trend in opnames zoals ook landelijk wordt gezien.

Vanaf vandaag (14 april) verschijnt de update van de GGD van het aantal positieve besmettingen 2 keer per week; op dinsdag en op vrijdag. Zo willen we de trend beter in beeld brengen. Een trend over meerdere dagen is in dit geval een betere graadmeter, omdat op sommige dagen naast het aantal besmettingen ook  achterstallige meldingen binnenkomen.

LANDELIJK Vandaag zijn er 188 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 189 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Dit zien we ook na dit paasweekend vooral bij het aantal overlijdens.

Tot nu toe zijn er 28.153 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu .

De cijfers van de afgelopen dagen passen nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. 

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden.

 

advertentie
advertentie