Steun aan oproep opvang weeskinderen Griekenland

28 april 2020 om 16:09 Politiek Deel je nieuws

Ouder-Amstel- Veel gemeenten in Nederland trekken zich het lot aan van weeskinderen in vluchtelingkampen in Griekenland. Enkele partijen in Ouder-Amstel sluiten zich aan bij deze gemeenten en steunen hun signaal richting het kabinet dat Nederland open staat voor opvang van deze kinderen. 

 

Voor de nijpende situatie van ruim 500 weeskinderen in vluchtelingkampen in Griekenland is er nog geen oplossing gevonden. Dit humanitaire drama vraagt om een landelijke en Europese beslissing, maar veel gemeenten trekken zich het lot van deze vluchtelingkinderen aan en geven het signaal af dat ook Nederland open moet staan voor de opvang van een deel van deze groep kinderen. In Ouder-Amstel steunen GroenLinks, D66, CDA en de Partij van de Arbeid de oproep van vluchtelingorganisaties om opvang te bieden aan deze weeskinderen. De genoemde partijen hebben in de Raadsvergadering van 23 april jl. met een motie gevraagd om de hele raad zich aan te laten sluiten bij de steun voor de opvang van de weeskinderen. Deze motie is helaas niet aangenomen. 

Via deze weg willen deze partijen bekend maken dat we, ook in deze tijden van coronacrisis, vinden dat we solidair moeten zijn, vooral als het om kwetsbare kinderen gaat. We hopen dan ook dat Nederland het voorbeeld van Duitsland zal volgen en opvang zal aanbieden aan deze kinderen. 

advertentie
advertentie