Drukke maar beheersbare Pinksteren.
Drukke maar beheersbare Pinksteren. Gemeente Ouder-Amstel

Goed nieuws van de burgemeester

2 juni 2020 om 13:24 Corona

OUDER-AMSTEL Gisteren zijn de terrassen weer open gegaan. Ik weet niet hoe het u verging, maar ook voor mij, nodigde het zonnige weer zeker uit tot een drankje op het terras. De ondernemers in Ouder-Amstel hebben in ieder geval hun uiterste best voor gedaan om binnen de coronamaatregelen hun terrassen in te richten.

Het zag er allemaal weer vertrouwd en gezellig uit. Wel is het wennen en met elkaar zoeken naar goede oplossingen. Hoe pakken we het met elkaar op? Een van de dingen die we hebben gedaan is het aantal vierkante meters voor de terrassen vergroten. Door de horecaondernemers wat meer ruimte te bieden, kunnen meer mensen genieten van een drankje en of hapje in de zon. Natuurlijk hebben we met elkaar goede afspraken gemaakt over de 1,5 meter afstand. De tafels staan op 1,5 meterafstand, maar ook passanten moeten altijd op 1,5 meter langs de tafeltjes kunnen lopen.

RODE CIRKELS De Ouderkerkerplas is dit weekend een groen palet met rode cirkels geworden. Die cirkels hebben een doorsnee van 1,5 meter en liggen op 2 meter van elkaar. Op deze manier willen we bezoekers helpen om de 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar te bewaren en te bewaken. Bezoekers dit weekend aan de Ouderkerkerplas reageerden positief en hielden zich redelijk goed aan de afspraken. Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar de eerste ervaringen zijn goed. Het blijft druk aan de plas, maar het is een beheersbare drukte en dus niet te druk. Dat is goed nieuwsvoor ons allemaal. Want bij dit mooie weer is de Ouderkerkerplas een fijne plek om te recreëren.

WENNEN Langzaam maar zeker begint het eenrichtingsverkeer voor in de Dorpsstraat te wennen. Inmiddels zien we dat steeds meer wielrenners uit zichzelf de route via de Vondelstraat nemen. Helaas lang niet iedereen dus op de drukke momenten blijven we verkeersregelaars inzetten. Voor de Ronde Hoep is het beeld vergelijkbaar met de Ouderkerkerplas. Het is er druk, maar het blijft beheersbaar.

HANDHAVING De regionale noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is aangepast op basis van de versoepeling van de maatregelen. De noodverordening biedt wettelijke bevoegdheden om op te kunnen treden, als dat nodig is. Tot nu toe kunnen we het in Ouder-Amstel af met waarschuwingen. Boetes zijn pas nodig als de waarschuwingen niets opleveren en het echt niet anders kan. Dat is in onze gemeente gelukkig nog niet nodig geweest.

MEER GOED NIEUWS Steeds meer mensen beslissen om in Nederland vakantie te vieren of zelfs helemaal thuis te blijven. Voor onze inwoners die thuisblijven heb ik goed nieuws. Vanaf zaterdag 20 juni opent het Amstelbad de deuren weer. Ook daar worden afspraken gemaakt in verband met de coronamaatregelen, maar er kan straks in ieder geval gezwommen worden. Laten we genieten, van de ruimte die weer geboden wordt, maar blijf je gezonde verstand gebruiken.

Joyce Langenacker, burgemeester Ouder-Amstel

advertentie
advertentie