Afbeelding
henkveen.nl

Henk Veen exposeert in PLUS Vreeswijk

9 juni 2020 om 09:15 Kunst

OUDERKERK Kunstenaar Henk Veen zit in coronatijd niet stil en exposeert in supermarkt PLUS Vreeswijk, Dorpsstraat 23.

In deze tijd waarin iedereen wordt overspoeld door de zorg om corona en men belemmerd wordt in werk en doen en laten, heeft ook de kunstschilder al zijn exposities zien cancelen. Henk zit niet graag stil en kreeg het aanbod van PLUS Vreeswijk om in de supermarkt te exposeren, unieke locatie en gegarandeerd publiek. Al jaren kent Henk de eigenaar van PLUS Vreeswijk die ook jaren in Amsterdam Noord zijn winkel heeft gehad en een begrip is onder de noordelingen. Vreeswijk denkt graag mee en helpt graag anderen en bood zijn vriend Henk aan om bij hem te exposeren. Een locatie waar het winkelend publiek juist dáár oog heeft voor kunst en zich totaal laat verrassen door de expositie met vrolijke schilderijen te kunnen bekijken terwijl men de boodschappen haalt. Henk heeft al zijn oogappeltjes uit zijn kleurrijke collectie meegenomen en natuurlijk heeft hij een waar eiland met thema Ajax gemaakt. Maar ook zijn beestenboel hebben een plek in de collectie gekregen.

Iedereen is welkom om onder het winkelen te kijken naar de schilderijen van de bekende kunstenaar Henk Veen met zijn herkenbare stijl van zijn hand. Van de Magere Brug en Ajax tot een grote smile van vrolijke dieren en meer.

KUNSTENAAR De kunstenaar heeft zijn bekendheid voornamelijk door zijn opvallende projecten zoals in2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. En natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken langheeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maandenlang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation 'Alleen kun je niets, je moet het samen doen', voor Ziggi & All Obstacles, rapband THC 'Geef mij maar Amsterdam' en Dave Dekker 'Echte vriendschap'. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof, Dam tot Dam en Rembrandtplein als organisator, wat genoemd wordt als 'Het leukste kunstevenement van het jaar'. Internationale bekendheid van de exposities in het Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs 'Prix Special' heeft mogen ontvangen. Het 'DNA' van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project. Tegenwoordig lopen vele toeristen in de T-shirts uit de souvenirwinkels in Amsterdam, Volendam en de Zaanse Schans. Meer informatie op www.henkveen.nl

advertentie
advertentie