Het zwembad is klaar voor het nieuwe seizoen.
Het zwembad is klaar voor het nieuwe seizoen. Eigen foto

Amstelbad op 20 juni open

10 juni 2020 om 07:00 Recreatie

Amstelbad gaat op 20 juni open

OUDER-AMSTEL Het is lange tijd spannend geweest, maar het is zover: het Amstelbad in Ouderkerk gaat zaterdag 20 juni, zij het beperkt, open. Door alle coronaregels kan er wel veel, maar nog niet alles.

FINANCIEEL GAT Mede dankzij alle hartverwarmende reacties, aankoop van abonnementen, gulle donaties en extra ondersteuning van de gemeente Ouder-Amstel, durft het Amstelbad het aan om open te gaan. Het bestuur van het bad is iedereen die het bad zo’n warm hart toedraagt dan ook ontzettend dankbaar. Maar het financiële gat dat ontstaan is door de coronacrisis, is nog niet dicht. Dus alle financiële hulp blijft zeer welkom, zodat het bad ook in 2021 weer open kan.

CORONAPROTOCOL Zaterdag 20 juni om 10 uur gaat het Amstelbad open met het traditionele kwartjesduiken voor de basisschooljeugd. Na 11 uur kan er alleen gezwommen worden als er is gereserveerd via het reserveringssysteem op de site.

Zonder reservering is er geen toegang tot het bad of het zwembadterrein. Dit alles heeft te maken met het coronaprotocol waar het zwembad zich aan moet houden. Dit protocol zorgt voor nog meer bijzondere regels en daarom is iedereen verplicht om het protocol goed door te lezen voor het bezoek aan het Amstelbad.

TIJDSBLOK Via de site kan een tijdsblok worden gereserveerd voor het banen zwemmen of om mee te doen aan activiteiten zoals aquafit. Ook de zwemlessen worden gegeven in aparte tijdsblokken. Voor de jeugd tot 13 jaar zijn er tijdsblokken voor vrij zwemmen. Voor wie ouder is dan 13 jaar, is dat nog niet mogelijk maar als de regels versoepeld worden speelt het Amstelbad daar meteen op in.

ABONNEMENT Iedereen die tegen het voorverkooptarief nog een abonnement wil aanschaffen kan dit doen via de site of zaterdag 13 juni van 10.00 tot 13.00 aan de kassa van het bad. Wie al een abonnement heeft aangeschaft kan dat ophalen op 13 juni tussen 13.00 en 17.00 uur. (Denk hierbij aan de pasfoto, betalingsbewijs is niet nodig). Na 20 juni vervalt het voorverkooptarief en gelden de normale toegangstarieven, behalve voor zwemlessen.

Meer informatie over de opening, het coronaprotocol en het reserveren is te vinden op de website www.amstelbad.nl

advertentie
advertentie