Welriekende nachtorchis
Welriekende nachtorchis Rob Idema

Kom genieten van de Botshol

17 juni 2020 om 15:44 Natuur en milieu Deel je nieuws

In de Botshol kan je nog genieten van de stilte. Hoewel stilte? Het geruis dat de wind maakt in de bijna eindeloze rietkragen. Het gekwetter van eenden het gezang van de rietzanger, de sprinkhaanzanger en de bospieper. Het gekwaak van eenden en ganzen en het zachte geplas van je roeispanen. Het lijkt bijna wel een symfonie. Natuurgidsen van IVN de Ronde Venen en Uithoorn nemen je graag mee om je dit gebied te laten beleven.

De Botshol is voor een deel oud laagveen moeras en voor een deel open plassen. Het gebied ziet er uit zoals de hele Ronde Venen er een paar honderd jaar geleden uit zag. De IVN natuurgidsen zullen ook vertellen hoe het gebied zo is geworden. Het is nu een heel gevarieerd gebied met smalle slootjes, petgaten, moerasbos en open plassen.

Het avontuur start bij Botenverhuur Verweij. Daar kun je de komende weken onder begeleiding van een ervaren IVN natuurgids op zondagochtend, zaterdagochtend en woensdagavond mee met een roeitocht. De natuurgidsen laten je de mooiste plekjes zien en vertellen honderduit over de vogels, waterplanten, libellen,  de orchideeën, de vogels, de ringslangen en de vissen die je ziet.

De IVN natuurgidsen kunnen natuurlijk geen garantie geven dat je de lepelaar of de buizerd kunt zien vliegen, of dat je een ringslang ziet maar we weten zeker waar de zeldzame planten zoals rietorchis, galigaan en zonnedauw staan.

De excursie kost maar € 5,- per persoon en als je IVN lid bent € 4,-. In verband met de beschikbaarheid van de gidsen vragen we je om jezelf van te voren op te geven. Dit kan via botshol@ivn-drvu.nl liever persoonlijk contact bel gerust: 06-40229319 Coen Vulperhorst, 06-52004564 Michel Leijen of 06-51162629 Rob Idema. IVN houd zich tijdens de excursies aan de RIVM en Gemeentelijke richtlijnen. Bij aankomst vertellen wij u er meer over.

Wil je meer weten kun je onze website bezoeken www.ivn-drvu.nl. Je kan daar ook lid worden van onze natuur educatie vereniging.

advertentie
advertentie