Olifanten-pad van Neptunus naar Entrada
Olifanten-pad van Neptunus naar Entrada Chris van der Linden

Entrada en Jaarstukken 2019

27 juni 2020 om 16:26 Politiek Deel je nieuws

Donderdag 2 juli is er een extra Raadsvergadering Ouder-Amstel. Dat kan bijzonder interessant worden want de te bespreken onderwerpen zijn 'Voorlopig Exploitatiemodel Entrada' (Rekenmodel) en 'Jaarstukken 2019'.

Inzake bespreking van het 'Voorlopig Exploitatiemodel Entrada' (Rekenmodel), vorige week verschoven naar 2 juli, wacht de Raad een dossier waarvan de lading van zeer groot belang is. Gelukkige bijkomstigheid is het feit dat meerdere partijen vorige week al wel amendementen en moties op het voorgelegde collegevoorstel kenbaar maakten. Voor luisteraars is dit gegeven een bijzonderheid want meestal worden amendementen en moties (een motie vreemd: altijd) pas op het allerlaatste moment kenbaar gemaakt. Met als gevolg dat luisteraars bijna met geen mogelijkheid kunnen inschatten hoe die door een of meer politieke partijen gewenste veranderingen gaan uitpakken.

Vorige week zijn er dus al 2 amendementen en 3 moties ingediend. In het oog vallen vooral de amendementen op want die corrigeren juridisch het collegevoorstel. De ene is van de PvdA, de andere van GroenLinks, VVD en D66.

Omdat het collegevoorstel zich beperkt tot financiele en economische kwesties en nog volledig voorbijgaat aan toekomstige leefbaarheid en (beeld)kwaliteit komt wat de PvdA wil tegemoet aan het algemeen belang.

Toegespitst op een mindere woningoppervlakte voor jongeren en studenten naar 40 vierkante meter in plaats van minimaal 50 vierkante meter komt wat GroenLinks, VVD en D66 willen veel meer in de buurt van wat de buurgemeenten aan woonvoorraden van 40 vierkante meters hebben. Publicaties hierover en data van het CBS laten zien dat deze wens van voornoemde partijen verantwoord en goed onderbouwd is.

Betreffende de Jaarstukken 2019 heeft de accountant toegezegd uiterlijk 2 juli 2020 een getekende controleverklaring af te geven. De Raad hoeft dus niet onder voorbehoud de Jaarstukken 2019 vast te stellen. Indien beoordeling positief uitpakt zal behandeling ervan naar verwachting redelijk vlot verlopen. Zo niet dan zal de bespreking ervan veel meer tijd gaan vergen. 

advertentie
advertentie