Raad neemt motie discriminatie aan

30 juni 2020 om 08:10 Politiek Deel je nieuws

Ouder- Amstel- GroenLinks, PvdA, D66 en CDA Ouder-Amstel hebben tijdens de raadsvergadering van 25 juni een motie ingediend over racisme in Ouder-Amstel. Deze is raadsbreed aangenomen.

De wereld is wakker geschud op 25 mei 2020. De dag dat er weer een Afro-Amerikaanse man door de politie in Amerika werd gedood. De woede is groot en zichtbaar in Amerika maar ook in Europa. Ook in Nederland staan mensen massaal op om te laten merken dat dit niet meer langer kan. 

De gebeurtenissen rond George Floyd zijn een verschrikkelijk voorbeeld van dat racisme nog steeds bestaat, maar racisme vinden we ook nog in de kleinere dingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het solliciteren voor een baan of domweg uitgescholden worden op straat voor zwarte piet. Ook in Ouder-Amstel zijn wij kort geleden opgeschrikt door dit soort racistisch geweld. Na de herdenking van de afschaffing van de slavernij werd het beeld van Elieser door vandalen beklad met de letters: WLM (staat voor White Lives Matter).  

Door alle ontwikkelingen van dit moment vinden GroenLinks, PvdA, D66 en CDA het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de problemen die spelen in onze gemeente en deze in kaart te brengen door middel van het organiseren van bijeenkomsten. Hier kunnen er met eventuele sprekers en insprekers ervaringen gedeeld worden zodat het college op basis daarvan kan kijken naar mogelijke acties die nodig zijn.

advertentie
advertentie