Afbeelding
GroenLinks Ouder-Amstel

GroenLinks blij: honderden betaalbare woningen in Duivendrecht stap dichterbij

6 juli 2020 om 09:46 Politiek Deel je nieuws

DUIVENDRECHT Afgelopen 2 juli heeft de gemeenteraad van Ouder-Amstel ingestemd met de volgende stap voor het ontwikkelen van woningen op Entrada in Duivendrecht. Er was een tussenstap nodig om de omvorming van kantoren naar wonen financieel mogelijk te maken, en die is nu gezet. GroenLinks hoopt op honderden betaalbare woningen, duurzaamheid van de bouw en een groene, aantrekkelijke omgeving.

Het kantorengebied Entrada in Duivendrecht wordt komende jaren omgevormd naar een woonbuurt. Om dat mogelijk te maken, moest de gemeenteraad aanvullende keuzes maken om het project financieel haalbaar te maken. Van de ongeveer duizend woningen die er komen wordt 30% sociale huur (tot €740 per maand) en minstens 20% middeldure huur (in de categorie van maximaal €900 of €1100 in de maand). Daarnaast wordt de wijk energieneutraal, en wordt er geïnvesteerd in en rondom het gebied om het groen en leefbaar te maken.

 

GroenLinks-fractievoorzitter Lily Kreca: “Het woningtekort in onze gemeente is immens, dus GroenLinks is voorstander voor de transformatie van Entrada. We willen genoeg betaalbare woningen in een duurzame en groene wijk. Wij hebben er vertrouwen in dat er iets moois voor onze gemeente kan komen.”

In de raad van 2 juli gaf GroenLinks nog wat aanvullende kaders voor de wethouder mee. Zo vindt GroenLinks het samen met D66 belangrijk dat middeldure huurwoningen lang genoeg betaalbaar blijven. Een motie die daartoe oproept is aangenomen. Verder zullen er wat meer kleinere woningen in het project komen voor jongeren, starters of ouderen. Dat vindt GroenLinks acceptabel, maar ze heeft samen met D66 en de VVD geregeld dat er ook voldoende woningen groter dan 50 m2 in de sociale huursector komt, en dat ook buiten de sociale huur gekeken mag worden naar woningen voor een- of tweepersoonshuishoudens. Een amendement op dat punt is ook aangenomen. Verder is het van belang dat er genoeg ruimte blijft voor gezinnen en dat de gemeente kijkt naar mogelijkheden om de totale grootte van het project waar mogelijk te verkleinen. In het najaar stemt de raad over de stedenbouwkundige visie. Dan moet de uitwerking van al deze punten duidelijk zijn en is de maquette klaar. We zijn benieuwd! 

advertentie
advertentie