Wethouder Barbara de Reijke
Wethouder Barbara de Reijke Gemeente Ouder-Amstel

Meer watertappunten in Ouder-Amstel

8 juli 2020 om 11:30 Overig

OUDER-AMSTEL Eind vorige jaar zijn in Ouder-Amstel twee watertappunten gerealiseerd. Deze tappunten staan op centrale locaties, in Duivendrecht op het Dorpsplein en in Ouderkerk aan de Amstel voor het gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Hier komen elke dag veel mensen langs.

Wethouder Barbara de Reijke van Gezondheid en Sport: “Ik ben blij dat we nu twee watertappunten hebben in onze gemeente zodat mensen in de openbare ruimte water kunnen tappen. Water drinken is gezond en ook lekker. Het lichaam heeft water nodig, anderhalf tot twee liter per dag. Kiezen voor water in plaats van frisdrank is goed voor je tanden en draagt bij aan een gezond gewicht.”

Het aanleggen van watertappunten is afgesproken in het collegeakkoord en maakt onderdeel uit van het lokale gezondheidsbeleid. Ouder-Amstel wil de gezonde keuze gemakkelijker en aantrekkelijker maken, onder andere door het realiseren van watertappunten.

SUGGESTIES Er is deze collegeperiode een budget van maximaal twee watertappunten per jaar beschikbaar. Deze watertappunten moeten op handige plekken komen en goed verspreid zijn over het dorp. In de zomer wordt begonnen met een inventarisatie van mogelijke locaties. Wie een suggestie heeft, kan dit doorgeven via gemeente@ouder-amstel.nl.

SCHOLEN Daarnaast is er voor scholen een landelijke subsidieregeling voor watertappunten die begin schooljaar 2020/2021 weer open gaat. Voor meer informatie gezondeschool.nl.
 

advertentie
advertentie