De Ouderkerkerplas, afgelopen zondag.
De Ouderkerkerplas, afgelopen zondag. Gemeente Ouder-Amstel

Burgemeester Langenacker: 'Feesten en Corona gaan niet samen'

11 augustus 2020 om 11:16 Corona

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker schreef onderstaand bericht over de huidige situatie rondom het Coronavirus.

Beste inwoners, Hoe was of is uw vakantie? Ik ben zelf alweer meer dan een week terug in Ouder-Amstel, maar qua temperatuur waan ik me nog op mijn vakantiebestemming. Lekker uitgerust na drie weken genieten van mooie plekken en gezin, gaat nu alle aandacht naar het werk. Helaas is behalve ik zelf, ook Corona helemaal terug. En in plaats van versoepeling van de maatregelen, waarop we hoopten, moeten we de teugels juist strakker aantrekken. Zo is de noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland inmiddels op 3 punten aangepast. Het gaat dan om het verbod op introductieweken, de verplichting voor de horeca om gegevens van bezoekers te noteren en een verdere uitleg over het sluiten van gebouwen (geen woningen) voor maximaal 14 dagen als daar sprake is van een besmettingshaard.

Lokaal blijven we, als het nodig is, uiteraard ook maatregelen nemen. Dat deden we bijvoorbeeld afgelopen zaterdag. Het werd te druk bij de Ouderkerkerplas en we moesten daarom de toegang voor autoverkeer helaas afsluiten. De exacte informatie over de verordening en maatregelen vindt u op www.ouder-amstel.nl

DE DRAAD WEER OPPAKKEN Ik vertel niemand iets nieuws meer als ik zeg dat feesten en Corona slecht samengaan. Zo ging ook ons eigen Waverfeest dit jaar niet door. In plaats daarvan woonde ik wel de traditionele Waverkerkdienst bij. En ik zie dat de meeste kerken in onze gemeente hun diensten voorzichtig en verantwoord hervatten. Op 1,5 meter afstand van elkaar, en zonder te zingen en een koffietafel. Het elkaar op afstand weer zien en samen een dienst mee te maken geeft mensen veel steun. Inmiddels pakt iedereen toch zo goed en zo kwaad als het kan de draad van het gewone leven weer op. Dat geldt ook voor mij. Ik heb recent twee 50-jarige bruidsparen (uiteraard op voldoende afstand ) mogen bezoeken. Het was heel fijn om mensen uit onze gemeente te zien en te spreken en bij deze belangrijke mijlpaal aanwezig te zijn.

HELP ELKAAR Bron- en contactonderzoek toont aan dat mensen het virus vaak oplopen op feesten, bij vrienden of familie thuis en in de horeca. Dus zijn dat de plekken om met elkaar extra aandacht te hebben voor de Coronamaatregelen, vooral het 1,5 meter afstand houden. Richt het bij de BBQ thuis zo in dat iedereen zit en zet de stoelen en tafel op 1,5 meter afstand. Ga je lekker genieten van de zon bij het water? Zoek dan een rustig plekje, ook als dat bijvoorbeeld wat verder lopen is. Ga in een restaurant of bar altijd aan een tafeltje zitten. En ga je varen, ga dan in een kleine groep. We hebben nu veel meer ruimte dan in het voorjaar. Laten we daar zuinig op zijn en elkaar helpen bij het naleven van de maatregelen. Zo kunnen we het aantal besmettingen weer laten dalen en het Coronavirus terugdringen. En daar worden we letterlijk en figuurlijk allemaal beter van. In Ouder-Amstel hebben we tot nu toe steeds laten zien dat we het samen aan kunnen. Het gaat nu om doorzetten en niet verslappen. Dat lukt ons, daar ben ik zeker van. Geniet van de zon en hou vol.

Joyce Langenacker, burgemeester

advertentie
advertentie