In Space Academy Live neemt astronaut André Kuipers kinderen mee in een buitenaards avontuur.
In Space Academy Live neemt astronaut André Kuipers kinderen mee in een buitenaards avontuur. pr Schouwburg Amstelveen

Schouwburg Amstelveen trapt nieuw seizoen af, online kaartenverkoop start zaterdag

28 augustus 2020 om 11:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Op zaterdag 29 augustus gaat om 10.00 uur de online kaartverkoop voor het theaterseizoen 2020-2021 in Schouwburg Amstelveen van start. Een nieuw seizoen boordevol grote namen in cabaret, toneel, muziek, jeugdtheater, dans en show. Uiteraard volledig conform de geldende anderhalve meter maatregelen. Het programma is online al te bekijken op www.schouwburgamstelveen.nl.

HET DAK ERAF De schouwburg opent het nieuwe seizoen op locatie in Openluchttheater Elsrijk met een zomerse festivalweek vol muziek, cabaret, toneel en jeugdtheater. Het openingsfestival Het Dak Eraf vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 6 september. Op het programma grote namen als Karin Bloemen, Sjors van der Panne, Nijntje (2+) en Bram van der Vlugt. Kaarten voor het festival zijn nu al te koop via de website.

NIEUW SEIZOEN ONLINE Alle voorstellingen voor de periode september t/m december zijn nu al te bekijken via de website. Omdat er dit jaar geen brochure verschijnt, wordt het publiek vooral op de hoogte gehouden van het aanbod via de website, sociale media en de nieuwsbrieven. Er verschijnt later deze week ook nog een digitale brochure.

Veldhuis & Kemper openen het nieuwe seizoen op 4 september. In Zonder Meer zingen de mannen hun mooiste en leukste liedjes. Op cabaretgebied valt er verder veel te lachen met toppers als Viggo Waas, Rayen Panday, Lebbis, Stefano Keizers, Martijn Kardol en Niet Schieten!

Dansliefhebbers kunnen genieten van prima ballerina Igone de Jongh die in het theater de mooiste choreografieën uit haar omvangrijke repertoire danst, solisten van het Ballet van de opera van Tatarstan en de grote gezelschappen: Nederlands Dans Theater 2, Introdans en ISH Dance Collective.

KINDERTHEATER Ook voor de kinderen is er een mooi theaterprogramma. In Space Academy Live (8+) neemt astronaut André Kuipers de kids mee in een buitenaards avontuur, de populaire kinderhelden Ernst, Bobbie en de rest (4-8) komen met een grote Sintshow, voor iedereen die al kan veterstrikken is er Het Veterstrikconcert (4+) met liedjes van Pluk en Kikker en De Toneelmakerij komt terug met ‘de goddelijk goede voorstelling’ De Tantes (7+).

THEATER EN TONEEL Theatercolleges blijven ook vast onderdeel van de programmering. In Hoe de fuck vind ik geluk leert geluksinspirator Thijs Lindhout hoe wij in tijden van crisis toch gelukkig kunnen blijven en psychiater Bram Bakker onderzoekt de oorzaken van een burn-out. 

Op toneelgebied kijkt het theater uit naar de bejubelde productie Een man een man met steracteurs Pierre Bokma en Peter Blok en de nieuwe komedie Een goed jaar met Anneke Blok en Paul R. Kooy. De Verleiders vragen zich in Pandepaniek af wie er profiteert van de coronacrisis en Vanja Rukavina speelt in Language een ijzersterke solo over de wonderlijke wereld van taal. Ook de grote gezelschappen als Het Nationale Theater, Het Zuidelijk Toneel en Mugmetdegoudentand zijn allemaal te zien in Amstelveen. Toneelgroep Maastricht komt terug met een reprise van Peachez, de met 5 sterren bekroonde voorstelling, met onder andere Porgy Franssen.

Een man een man met Pierre Bokma en Peter Blok - (foto: pr Schouwburg Amstelveen)

Ook in de categorie show valt er veel te genieten. In Haal het doek maar op zingt een grote cast met onder andere Tony Neef en Mariska van Kolck onvergetelijke hits uit de jaren zestig en zeventig en in De Grote Drie kruipen Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth opnieuw in de rol van Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong. 

Schouwburg Amstelveen is ook dé plek om een muziekvoorstelling of concert bij te wonen. Jeroen van der Boom viert een ultiem muzikaal feestje, de Rootsriders herdenken de geboortedag van The King of Reggae in Marley 75 en de 3JS zorgen met Acoustic Christmas voor een bijzondere kerst. Hoogtepunten dit seizoen zijn verder Shifting Daylight, de band van René van Kooten, musical Award-winnares Renée van Wegberg zingt in Renée doet de dames de mooiste theater, pop- en rocknummer en The Legends ft. Michael Varekamp neemt het publiek in Swingin’ Paris mee naar de Parijse jazzkelders met songs van paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong en Édith Piaf.

VEILIG EN VERTROUWD De schouwburg heeft er alles aan gedaan om ook in tijden van corona het theaterbezoek weer helemaal veilig en vertrouwd te maken. In het gebouw wordt alleen gebruik gemaakt van verse luchttoevoer, er zijn gescheiden looproutes in de foyer zodat iedereen voldoende afstand kan houden, stoelenrijen in de zalen worden om en om leeg gelaten, net als dat er twee stoelen vrij blijven naast elk groepje bezoekers. Kaarten kunnen tot op de dag van de voorstelling kosteloos worden geruild als iemand niet 100% gezond is.

In Grote en Kleine Zaal zijn tafeltjes geplaatst en mogen drankjes mee naar binnen. Veel voorstellingen worden twee keer op een dag gespeeld om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van een voorstelling.

Programma het Dak Eraf

woensdag 2 september
11.00 uur - Over een kleine mol... (2+)
14.00 uur - Over een kleine mol... (2+)
20.00 uur - Klapstoelcabaret met Kiki Schippers en Thijs van de Meeberg

donderdag 3 september
Programma wordt later bekend gemaakt

vrijdag 4 september
20.00 uur - Sjors van der Panne

zaterdag 5 september
11.00 uur - Nijntje op de fiets (2+)
14.00 uur - Nijntje op de fiets (2+)
20.00 uur - Karin Bloemen

zondag 6 september
11.00 uur - Dikkie Dik en de taart (2+)
14.00 uur - Dikkie Dik en de taart (2+)
16.00 uur - De Les met Bram van der Vlugt
20.00 uur - Jan Jaap van der Wal (kaartverkoop start deze week)

Bekijk het volledige programma alvast op www.schouwburgamstelveen.nl. Zaterdag 29 augustus 10.00 uur start online de kaartverkoop.

Onder andere Karin Bloemen staat op het programma bij de aftrap van het nieuwe seizoen.
advertentie
advertentie