sv Ouderkerk fris en fruitig naar winst in bekerwedstrijd

6 september 2020 om 17:32 Nieuws Deel je nieuws

De start van de bekercompetitie is al jaren een opmaat voor het begin van de reguliere competitie.

Immers het gaat weer ergens om (anders dan bij een gewoon oefenpotje) en zo’n bekerduel is voor de technische staf aldus een goede gelegenheid om de puntjes op de i te zetten. Over 2 weken vindt immers voor sv Ouderkerk de seizoensopening plaats met een uitwedstrijd tegen ‘s Graveland.

Deze zondag was Alliance’22 in het bekerduel de tegenstander. De Haarlemmers wonnen vorige week in de poule met 5-0 van FC IJburg terwijl sv Ouderkerk haar uitwedstrijd tegen WV-HEDW niet zag doorgaan wegens corona bij de tegenstander.

Nu dus Alliance’22, tot voor kort een geduchte tegenstander in de 3e klasse C West 1 Zondag. Net als toen waren de beide ploegen ook nu weer aan elkaar gewaagd. Wat met name in de eerste helft opviel was dat het (verzorgde) combinatiespel van zowel Ouderkerk als Alliance zich voornamelijk afspeelde op het middenveld en er nauwelijks een kans werd gecreëerd. Eigenlijk niet één!

Ook de coach van sv Ouderkerk (Jules Pasteuning) moet dat zijn opgevallen en hem kennende zal hij in de rust ongetwijfeld dat met zijn spelers hebben besproken en daarvoor zijn maatregelen hebben genomen.

Een heel ander spelbeeld gedurende de tweede helft. Meer directheid in het spel. De tegenstander werd ook veel sneller opgezocht en met vlotlopende aanvallen over de vleugels werd Alliance onder druk gezet. Binnen vijf minuten stond de 2-0 op het scorebord. Daarna ging ook Alliance zich roeren. Doelman Remy van Luijn voorkwam in de 12e minuut met een katachtige redding echter de aansluitingstreffer. Toen het in de 22e minuut 3-0 werd leek de buit defintief binnen. De 4-0 via een penalty vlak voor het eindsignaal was goed voor het doelsaldo in deze bekerpoule.

De doelpuntenmakers deze zondag waren: Kevin Ocran, Durante Olsman (2x) en Mitchel Melissen.

Donderdag 10 september a.s. om 20.15 uur vindt de inhaal-bekerwedstrijd plaats tegen en bij WV-HEDW die- zoals gemeld – afgelopen zondag werd afgelast..