Violiste Marijn Mijnders is te horen in alle drie de stukken.
Violiste Marijn Mijnders is te horen in alle drie de stukken. Henk Rubingh

Uriël Ensemble start met concertserie in Amstelkerk

23 september 2020 om 11:33 Podiumkunsten

OUDERKERK Het Uriël Ensemble geeft zondag 27 september haar openingsconcert in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Het concert staat in het teken van de drie grote Duitse meesters: Bach, Beethoven en Brahms. Een wordt een prachtig concert met kamermuziek onder het motto ‘Triple B’.

In augustus heeft Stichting Kamermuziek de Amstel twee boeiende zomervoorstellingen kunnen organiseren met acteur Remco Melles en musici van het Uriël Ensemble. Nu de zomer ten einde loopt wordt het weer tijd voor de concertserie van het Uriël Ensemble. En het is heel verheugend dat deze aloude traditie weer kan beginnen, met inachtneming van de speciale maatregelen die COVID-19 nu eenmaal met zich meebrengen. Drie leden van het Uriël Ensemble treden op met een prachtig programma. De musici zijn Marijn Mijnders: viool, Yke Viersen: cello en Mitsuko Saruwatari: piano.

Marijn Mijnders is violiste bij het Concertgebouworkest. Zij is te horen in alle drie de stukken. Zij vertelt: "Door de corona-maatregelen hebben we helaas het slotconcert van het vorige seizoen moeten annuleren. Maar nu starten we als Uriël Ensemble weer onze concertserie. Inmiddels de 17e editie van de in Amstelveen en Ouderkerk vertrouwde klassieke concertserie. In deze periode een concert organiseren brengt onzekerheid met zich mee, maar juist nu moeten wij, de musici, het signaal blijven geven dat de muziektraditie die wij tot nu toe opgebouwd hebben, behouden moet blijven. Het is onze taak om muziek en cultuur in leven te houden. Tijdens het concert op 27 september spelen wij stukken van de drie grootheden: Bach, Beethoven en Brahms. Vooral het pianotrio van Brahms is ongelooflijk mooi. Wij, de uitvoerende musici, zijn steeds weer onder de indruk van het prachtige verhaal dat dit stuk vertelt. Wij verheugen ons er daarom enorm op om dit werk weer voor ons publiek te mogen spelen."

Vanwege de coronamaatrelen is het aantal plaatsen in de Amstelkerk beperkter dan voorheen en is registratie vooraf noodzakelijk. Het concert begint om 14.00 uur, duurt een uur en anders dan gebruikelijk is er geen pauze. Vanzelfsprekend worden in de kerk verder de RIVM-maatregelen in acht genomen.

Kijk voor het bestellen van kaarten en voor nadere informatie op:
www.kamermuziekdeamstel.nl

Componist Johannes Brahms
advertentie
advertentie