Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes).
Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes). Wecycle

Kans op gratis puzzel bij de Milieustraat

8 oktober 2020 om 10:54 Natuur en milieu

OUDER-AMSTEL Gemeente Ouder-Amstel doet mee aan de Nationale Recycleweek (12 - 18 oktober). Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes).

Toch nog een tweede leven voor je apparaat? Denk dan aan de Kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

SAMENWERKING De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Bekijk de recyclefilmpjes op vimeo.com/wecyclenl.

WECYCLE Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via een landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners wordt dagelijks bijgedragen aan de circulaire economie. Dit doet Wecycle voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 heeft Wecycle 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo.

Meer informatie: wecycle.nl/consumenten

advertentie
advertentie