Afbeelding
Gemeente Amstelveen

‘Geniet cultuur en diner gewoon thuis en steun lokaal’

2 november 2020 om 10:55 Uitderegio

AMSTELVEEN Ook in coronatijd is een Amstelveens avondje uit mogelijk: bestel een diner bij een van de vele restaurants die nu afhaalservice hebben of bezorgen en bekijk een livestream van een Amstelveense cultuurinstelling. Het kan. Op www.beleefAmstelveen.nl zijn bijna alle bijzondere initiatieven te vinden van Amstelveense restaurants die nu noodgedwongen gesloten zijn maar toch maaltijden leveren. En in de Uitagenda van de site is het aanbod van Amstelveense cultuurinstellingen te vinden die livestreams of concertregistraties aanbieden op hun site. Zo is het mogelijk om gewoon thuis er toch een mooie avond van te maken en ondertussen de lokale ondernemers te steunen. 

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “De Amstelveense horeca heeft het heel zwaar door de tweede sluiting in verband met corona. Bestel daarom een heerlijke maaltijd om uw favoriete horeca te steunen. De Amstelveense horeca zit niet stil tijdens de coronacrisis. Op de site BeleefAmstelveen.nl vind je een overzicht van de bijzondere initiatieven in Amstelveen en de toko’s en restaurants waar je eten kan afhalen en bestellen. Ook kun je thuis van onze lokale cultuur genieten.”

BELEEF CULTUUR ONLINE Als het publiek niet de mogelijkheid krijgt om naar de cultuur toe te gaan, dan komt de cultuur wel naar het publiek. Dankzij de opgezette streamingdienst is een aantal voorstellingen, optredens en andere culturele uitingen nu te vinden op de website van bijvoorbeeld het Cobra Museum of P60. Het totale aanbod staat op Beleef Amstelveen. Wethouder Cultuur Herbert Raat: “Hierop worden livestreams en registraties van concerten en voorstellingen geplaatst, zodat meer mensen kunnen genieten van het Amstelveense cultuuraanbod.” Wordt verwacht: livestreams en registraties van Griffioen, het Poppentheater, Venstra Café, Bibliotheek Amstelland, TEDx Amstelveen en ANNA.

Wie een maaltijd afhaalt dient rekening te houden met de richtlijnen van RIVM: Vermijd drukte, sta niet te dicht op elkaar, houd minimaal 1,5 meter afstand, neem de consumptie mee naar huis en eet niet ter plaatse. Blijf thuis met symptomen als verkoudheid en hoesten. Als een maaltijd  besteld is die wordt bezorgd, vermijd dan contact met de bezorger. Kijk voor horeca-initiatieven op www.beleefamstelveen.nl/helpdehoreca en voor online cultuur beleven op:  www.beleefamstelveen.nl/onlinecultuurbeleven

advertentie
advertentie