Afbeelding
Gemeente Ouder-Amstel

Statiegeld op blikjes, ‘Yes We Can’

27 november 2020 om 07:00 Natuur en milieu

OUDER-AMSTEL De Statiegeldalliantie is gestart met de campagne ‘Yes We Can’. Hiermee wil de alliantie een snel besluit voor statiegeld op blikjes afdwingen. 

Veel gemeenten en bedrijven zijn aangesloten bij de Statiegeldalliantie, ook Ouder-Amstel doet hierin mee. In april is er al een vervroegd besluit genomen voor statiegeld op kleine plastic flessen. De Statiegeldalliantie wil dat het kabinet de blikjes ook met statiegeld belast. Het beslismoment staat nu gepland voor het najaar 2021. Dat vindt de Statiegeldalliantie te lang duren. Tellingen van Rijkswaterstaat laten zien dat het aantal blikjes sterk stijgt, met maar liefst 19 procent.

Wethouder duurzaamheid, Axel Boomgaars; “Zwerfafval is een grote ergernis in onze gemeente, denk bijvoorbeeld aan het recreatiegebied de Ouderkerkerplas waar afgelopen zomer veel afval werd achtergelaten na een mooie zomerdag. Statiegeld op flesjes en blikjes is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat de dorpen en natuur van Ouder-Amstel schoon blijven. De eerste stap heeft de landelijke overheid met statiegeld op plastic flesjes gezet. De tweede stap met blikjes moet zo spoedig mogelijk volgen. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de landelijke Statiegeldalliantie.”

advertentie
advertentie