Entrada
Entrada Archief BDU

Men schrijft ons: Hypocrisie!

8 december 2020 om 10:21 Opinie

DUIVENDRECHT In zijn column van 2 december schrijft VVD-raadslid Marten Hilbrands voorstander te zijn van de kleinschaligheid in Waver, Ouderkerk en Duivendrecht. Is het handelen van de VVD in de gemeenteraad van Ouder-Amstel wel in overeenstemming met deze opvatting?

Hij wijst op grootschalige projecten als De Nieuwe Kern, het Amstel Business Park en Entrada, alle in Duivendrecht. Heeft de VVD de afgelopen raadsperiode niet gestemd voor besluiten die de grootschaligheid hier juist in de hand werken? Met andere woorden, is zijn oproep niet een beetje hypocriet? Zoals ik al eerder in het Weekblad schreef is Amsterdam dominant bij de besluitvorming in de eerste twee gebieden, ook al neemt de raad van Ouder-Amstel de besluiten. Dat Amsterdam hier grootgrondbezitter is, is wat mij betreft een verzachtende omstandigheid. Wel is het laf dat B&W en de raadsleden dit publiekelijk niet durven te erkennen.

ENTRADA Bij Entrada is Ouder-Amstel echter wel volledig verantwoordelijk. De VVD heeft in aanloop naar de vorige raadsverkiezingen in filmpjes op Internet en in dit Weekblad expliciet geroepen dat Entrada geen grootschalige ‘invloed’ mag hebben op Duivendrecht. In gesprekken met critici van Entrada bevestigde de VVD dit. Hoe anders is hun stemgedrag! Overigens geldt dat ook voor de meeste andere coalitie- en niet-coalitiepartijen. Alleen de PvdA heeft zich verzet. Entrada wordt in zijn huidige vorm een anoniem, megalomaan bouwwerk, gepropageerd door GroenLinks wethouder Boomgaars. Bovendien wordt het niet gebouwd voor mensen uit Ouder-Amstel. Betrek daarbij dat criminelen zich op dit moment vestigen in nieuwbouwwijken in Diemen. Dat is straks ook mogelijk op het anonieme Entrada. Een grote bedreiging voor Ouder-Amstel. Waar blijft dit inzicht bij B&W en de gemeenteraad?

Roland Vallentin

advertentie
advertentie