Afbeelding
Foto door grenny form PxHere

Waarom is een zakelijke rechtsbijstandverzekering van belang?

26 januari 2021 om 08:43 Partnercontent

Als zelfstandig ondernemer kun je talloze verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijf. Hierdoor weet je mogelijk niet goed welke verzekeringen je wel en niet af moet sluiten. Uiteraard wil je voorkomen dat je onnodige verzekeringen afsluit. Dit kost je namelijk alleen maar geld. Een verzekering die je als ondernemer in ieder geval af moet sluiten, is een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Helaas ziet lang niet iedere ondernemer het nut van deze verzekering in. Twijfel jij ook of je deze verzekering wel of niet af moet sluiten? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk wat het belang van een zakelijke rechtsbijstandverzekering is.

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Voordat we kunnen kijken naar het belang van een zakelijke rechtsbijstandverzekering moet je allereerst weten wat dit precies voor een verzekering is. Kort door de bocht kunnen we stellen dat je met deze verzekering verzekerd bent voor rechtsbijstand. Veel ondernemers denken dat rechtsbijstand een ver van hun bed show is. Toch is de kans vaak een stuk groter dan gedacht. Zo kan een opdrachtgever bijvoorbeeld weigeren te betalen nadat je een grote opdracht hebt afgerond. Daarnaast kan er een conflict ontstaan tussen jou en een leverancier, bijvoorbeeld over een contract. In dergelijke situaties is het handig als je terug kunt vallen op juridische hulp. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering is dit mogelijk.

De inhoud van een zakelijke rechtsbijstandverzekering

Je sluit een verzekering niet af voordat je weet wat de inhoud ervan is. Wat er wel en niet verzekerd wordt is afhankelijk van waar je een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit. Kies je voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer? Dan ben je verzekerd van onbeperkte rechtsbijstand door de juridische specialisten van Achmea Rechtsbijstand. Ook krijg je rechtsbijstand bij een geschil over de handelsnaam of domeinnaam of als een medewerker onder werktijd schade lijdt in het verkeer.

Aanvullende verzekeringen

Een standaard zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt in veel gevallen uitkomst, maar helaas niet altijd. Gelukkig kun je kiezen voor aanvullende dekkingen op de basisverzekering. Kies je voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering van Centraal Beheer? Dan kun je deze aanvullen met arbeidsrecht, bedrijfsvoering, bedrijfsvoering plus, overheid, onroerende zaken en incassobijstand. Je kunt de verzekering bij deze verzekeraar helemaal naar eigen wens samenstellen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat een zakelijke rechtsbijstandverzekering geen uitkomst biedt voor jouw bedrijf.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers

Heb je geen personeel in dienst? Dan is de kans op een conflict een stuk kleiner. Je bent er immers zelf bij. Daarom denk je mogelijk dat een zakelijke rechtsbijstandverzekering niet nodig is. Dit is een misvatting. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering is namelijk één van de belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers. Als je je als zzp’er lange tijd hebt ingezet voor een opdrachtgever, wil je uiteraard wel dat deze betaalt. Gebeurt dit niet? Dan kun je juridische stappen ondernemen. Nadeel hiervan is dat dit jou behoorlijk wat geld kost.

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering zzp hoef je je geen zorgen te maken over deze kosten. Sluit je deze verzekering af? Dan worden de kosten die je maakt voor juridische hulp namelijk gedekt. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het inschakelen van een advocaat, maar ook aan de kosten die je maakt voor het incasseren van facturen. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering zzp voorkom je dat de kosten van juridische bijstand binnen de kortste keren de spuigaten uitlopen.

advertentie
advertentie