Afbeelding
Foto door form PxHere

De meest voorkomende ooglaserbehandelingen

26 januari 2021 om 10:44 Partnercontent

Het laten laseren van ogen is populair en niet in de laatste plaats omdat je geen bril of contactlenzen meer hoeft te dragen. Ben je aan het overwegen om je ogen te laten laseren dan zijn er diverse ooglaserbehandelingen. Niet elke behandeling is voor iedereen geschikt, maar er zijn wel een aantal meest voorkomende ooglaserbehandelingen te noemen. Welke dat zijn, ontdek je hier. Uiteraard is het afhankelijk van de persoonlijke situatie welke van de behandelmethoden het meest geschikt is. Daarom volgt er voorafgaand aan een ooglaserbehandeling altijd eerst een intake. Op die manier is de behandelmethode aan te bevelen die voor het beste resultaat zorgt. 

 ReLEx SMILE: uitstekend resultaat

ReLEx SMILE is een van de meest voorkomende ooglaserbehandelingen. Je ogen laten laseren met deze techniek voorziet in een uitstekend resultaat. Er zijn een aantal voordelen te benoemen bij deze ooglaserbehandeling. Het is in de eerste plaats een patiëntvriendelijke methode en voorziet daarnaast in een sneller herstel van het hoornvlies. Bovendien treden er bij deze behandelmethode voor ogen laseren minder snel complicaties op.

 IntraLASIK: snel, pijnloos en veilig

IntraLASIK is een ooglaserbehandeling die bekend staat als een snelle, veilige en pijnloze methode. Het is op dit moment wereldwijd nog altijd een van de populairste ooglaserbehandelingen. Deze techniek voorziet erin om met een laser een flapje te maken en niet met een chirurgisch mesje. Dat maakt dat deze behandeling extra veilig is uit te voeren. De behandeling zelf neemt met het laseren hooguit maar enkele seconden in beslag. Hierna heb je scherp zicht zonder bril of contactlenzen.

 TransPRK: behandeling in 20 seconden

TransPRK is ook een van de meest voorkomende laserbehandelingen van dit moment. Het is een comfortabele behandelmethode, waarbij je maar twintig seconden naar een groen lampje hoeft te kijken. Dat is de tijd, waarin de behandeling plaatsvindt zonder dat er een aanraking met het oog plaatsvindt. Ook voor deze methode geldt dat er sprake is van een veilige, snelle en patiëntvriendelijke behandeling.

 Lensimplantatie als alternatief

De bovengenoemde ooglaserbehandelingen komen het meeste voor, maar er is voor personen van 45 jaar of ouder ook een aantrekkelijk alternatief. Vanaf de genoemde leeftijd is er vaker sprake van het nodig hebben van een leesbril. Lensimplantatie voorziet in het aanbrengen van een geavanceerde implantlens. Daarmee is het niet meer nodig om na de behandeling een leesbril te dragen en is de afwijking meteen ook gecorrigeerd. Dat betekent dus kijken met scherp zicht op korte en op lange afstanden.

advertentie
advertentie