Stadshart Amstelveen
Stadshart Amstelveen Eddie de Blieck

Geruchten over rellen in Amstelveen: gemeente en politie bereiden zich voor

26 januari 2021 om 17:04 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Afgelopen dagen waren er in verschillende steden onrust en rellen vanwege de avondklok. Vandaag gingen er in verschillende appgroepen en social media geruchten en oproepen rond om vanavond ook te gaan rellen in het Stadshart in Amstelveen. Politie en gemeente bereiden zich voor om eventuele ongeregeldheden te voorkomen.

Een aantal ondernemers hebben al maatregelen genomen om hun winkel te beschermen tegen de eventuele relschoppers. Ook roepen zij op om vanavond vooral niet naar Amstelveen te komen.

De avondklok werd in Amstelveen de afgelopen dagen redelijk goed nageleefd, op de vernielingen na in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Oude Dorp na. Daar trof de politie een spoor van vernielingen aan in de Dorpsstraat en de Stationsstraat, waarbij diverse winkelpanden de ruiten waren ingegooid. Ondernemers hier geven aan vanavond extra op hun zaak te letten. 

In een buurtapp van het Stadshart gaat het verzoek rond naar buurtbewoners om hun tuintjes zoveel leeg te maken van losse spullen, zodat eventuele relschoppers hier niet mee kunnen gaan gooien.

REACTIE BURGEMEESTER Ook de Amstelveense burgemeester Poppens is op de hoogte van de geruchten en schreef vanmiddag een brief om de gemeenteraad te informeren. “De gemeente neemt dit bericht serieus en bereidt zich samen met de politie voor om mogelijke ongeregeldheden te voorkomen. Ook in andere gemeenten in de regio gaan geruchten over rellen. Naar aanleiding van dit bericht en recente gebeurtenissen in het land zijn de gemeente en politie extra alert. Zij houden een vinger aan de pols via monitoring van signalen uit de samenleving en social media.”

De burgemeester geeft aan dat de wijkagenten en gemeentelijke handhavers in gesprek zijn met winkeliers en inwoners. Poppens: “Ik heb vandaag overlegd met de driehoek over verschillende scenario’s.Op dit moment is er geen indicatie vanuit politie of gemeente dat op voorhand inzet van bestuurlijke noodmaatregelen nodig is. Ik sta voortdurend in contact met de politie en het Openbaar Ministerie om onmiddellijk op actuele ontwikkelingen te kunnen inspelen”, zo schrijft de burgemeester.

advertentie
advertentie